Natpis

Neto dobit IT tvrtke Span u 2022. godini iznosi 50,7 milijuna kuna, što je 113 posto više nego godinu ranije, pokazuje konsolidirani i nerevidirani financijski izvještaj objavljen u utorak.

Ukupni prošlogodišnji prihodi Spana od 874,4 milijuna kuna veći su nego 2021. godine za 12,1 posto.

Poslovni prihodi povećani su za 62,5 milijuna kuna od čega su prihodi u segmentu IT usluga s visokom dodanom vrijednošću rasli za 100,7 milijuna kuna, dok su prihodi u upravljanju softverskom imovinom i licenciranja pali za 38,2 milijuna kuna.

U SPAN-u tumače da taj pad prihoda proizlazi iz pada prihoda na tržištu Ukrajine, s obzirom da je Microsoft omogućio Spanovim korisnicima u Ukrajini korištenje njegovih proizvoda i usluga bez naknade, od 1. travnja do kraja prošle godine.

Ukupni rashodi istovremeno su iznosili 825,4 milijuna kuna i povećani su za 9,7 posto na godišnjoj razini. Rast troškova osoblja najveći je generator ukupnog rasta troškova te on iznosi 65,5 milijuna kuna, a rezultat je većeg broja zaposlenih, kaže se u izvještaju.

Od važnijih korporacijskih događaja tijekom prošle godine, ističe se Spanovo preuzimanje softverske tvrtke Ekobita iz Zagreba za oko 37,4 milijuna kuna.

Span je ugovor o toj kupoprodaji potpisao sredinom lanjskog ožujka. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!