Uprava Adrisa predložila je da Nadzorni odbor i Glavna skupština pri donošenju odluka iz svoje nadležnosti osobito imaju u vidu socijalnu odgovornost za zaposlenike, odnosno da svaka odluka koja se donese o TDR-u obvezno znači i zadržavanje proizvodnje u Kanfanaru

Nadzorni odbor Adris grupe na današnjoj je sjednici donio odluku o prijedlogu Glavnoj skupštini za donošenje Odluke o strateškom restrukturiranju dijela imovine tvrtke. Time će, ukoliko Skupština prihvati prijedlog odluke Nadzornog odbora, započeti proces traženja mogućeg partnerstva za TDR, izvijestili su iz Adris grupe.

Tim odlukama prethodila je analiza stanja u duhanskoj strateškoj poslovnoj jedinici i rizika daljnjeg poslovanja u uvjetima krajnje koncentracije svjetske duhanske industrije te analiza mogućih strateških opcija za održivost TDR-a: nastavak samostalnog poslovanja, spajanje sa sličnim tvrtkama i prodaja dijela vlasništva TDR-a, koje je Upravi Adrisa i Nadzornom odboru predočila Uprava TDR-a.

Po okončanju procesa, a s obzirom na to da su moguće i vlasničke promjene, Glavna skupština će još jednom odlučivati o prihvatljivosti ponuđenog rješenja.

Ovakvu radikalnu transparentnost u vođenju procesa strateškog restrukturiranja dijela imovine tvrtke, Uprava Adrisa drži potrebnom i opravdanom s obzirom na činjenicu da je Adris grupa pravni sljednik Tvornice duhana Rovinj koja je, nakon provedene privatizacije bila, a i danas je, u pretežitom vlasništvu svojih zaposlenika, bivših zaposlenika i umirovljenika te zbog činjenice da Adris grupa u svom uspješnom poslovanju baštini korporativne vrijednosti Tvornice duhana Rovinj.

Uprava Adrisa svojom odlukom predložila je također da Nadzorni odbor i Glavna skupština pri donošenju odluka iz svoje nadležnosti osobito imaju u vidu socijalnu odgovornost za zaposlenike, odnosno da svaka odluka koja se donese o TDR-u obvezno znači i zadržavanje proizvodnje u Kanfanaru te da, i materijalno i vrijednosno, bude u funkciji daljnjeg rasta i razvoja Adris grupe. (Banka.hr)