Mlinar je otvorio novu prodavaonicu u sklopu benzinske crpke Lukoila, četvrtu takvog tipa. Ovo je 65. Mlinarova pekara u Zagrebu, a ukupno 145. u Hrvatskoj što pokazuje da je, usprkos krizi, moguće i širenje poslovanja.

Nakon što su prije godinu dana otvorili prvu poslovnicu u ovoj sinergiji suradnja Mlinara i Lukoila dobila je još jednu poslovnicu.

– Kroz suradnju s Lukoilom širimo našu prodajnu mrežu, a kroz prve naše prodavaonice smo iznimno zadovoljni s prometom. Nadamo se da će se suradnja nastaviti i na još crpki u Hrvatskoj, ali i na njihovim pumpama u Europi – istaknuo je Marin Picukarić, direktor Mlinara.

Mlinar osim širenja u Hrvatskoj od nedavno svoje poslovanje širi i izvan granica. U Sloveniji su otvorili šest poslovnica, a uskoro slijedi širenje na mađarsko tržište.

– Postali smo prvi pekarski lanac koji se širi na europsko tržište. Nakon ulaganja od 40 milijuna eura u novu tvornicu to je bio logičan potez. Mi imamo kapacitete i znanje da proširimo svoje poslovanje – istaknuo je Picukarić.

Novu poslovnicu svečano je otvorio gradonačelnik Milan Bandić uz pomoć zamjenika generalnog direktora Lukoila Vlade Kuzmića. (Lider)