grundig-prezentacija-001Uspjeh Grundiga usko je povezan sa sportskim manifestacijama uz koje je ovaj brend neodvojivo vezan

Uoči velikih sportskih događaja, Europskog prvenstva u nogometu u Poljskoj i Ukrajini te Olimpijskih igara u Londonu, proizvođač potrošačke elektronike Grundig predstavio je danas u Zagrebu seriju ‘sportskih’ televizora promjera dijagonale 32 i 40 inča.

Kampanja vezana za Grundig televizore temeljena je na marketinškoj suradnji s Bundesligom s obzirom da je ovaj proizvođač u srpnju 2011. postao “Službeni tehnološki partner Bundeslige” u Njemačkoj, rečeno je na prezentaciji.

Prema riječima Murata Sahina, generalnog direktora Grundig Intermedia GmbH, tijekom 2011. Grundig je rastao u svim poslovnim sektorima.

“Dostigli smo oko 14% udjela na tržištu televizora, u usporedbi s 2009. godinom kada je Grundig držao 9% tržištnog udjela, od čega i danas najveći dio čine LCD i LED proizvodi”, kazao je Sahin dodajući kako iz godine u godinu raste i Grundigova prisutnost na tržištu male kućanske elektronike i audio uređaja. “I na europskom nivou, prodaja Grundig uređaja je porasla za čak 28% tijekom 2011. godine.”

Grundigovu seriju ‘sportskih’ televizora odlikuje FullHD, 100-Hz PPR osvježavanje slike, MPEG4, 3XHDMI, USB snimanje TV programa (USB recording), muzička snaga 40W, SRS TruSurround, PC ulaz, game mode i hotel mode.

grundig-nagradna-igra-largeOvi LED televizori klavirski crne boje dolaze i u posebnim sportskim pakiranjima koja na sebi sadrže i promidžbu, jer hrvatski ljubitelji nogometa imaju mogućnost osvojiti jedno od tri putovanja i posjetiti prvu utakmicu FC Bayerna na početku nove sezone u Münchenu, u kolovozu 2012. godine.

Ova atraktivna kampanja će trajati od 24. travnja do 30. lipnja i bit će popraćena dodatnom trećom godinom jamstva za kupnju tih aparata u navedenom periodu.

“Ovakve aktivnosti realizirane su zahvaljujući brzom i kontinuiranom rastu Grundiga kao robne marke u Hrvatskoj, gdje je u prošloj godini zauzeo oko 14% tržišta. Naš je cilj osigurati čvrstu poziciju među tri najjače robne marke u sektoru”, naglasio je Marijan Haramija, direktor Grundig predstavništva u Hrvatskoj.

Grundig je multinacionalna kompanija s fokusom na potrošačkoj elektronici i malim kućanskim aparatima. Grundig AG sa sjedištem u njemačkom Nürnbergu zapošljava oko 150 djelatnika u marketingu, prodaji, menadžmentu kvalitete i proizvoda, odjelima za dizajn i servis, te oko još 2000 djelatnika u proizvodnji, istraživanju i razvoju i prodaji diljem svijeta. Od 2007. Grundig je postao dio Koç grupe iz Istanbula.

Danas tvrtka ima šest odvojenih linija proizvoda: TV, audio, Hi-Fi, Personal Care (osobna njega), Floor Care program te Small Home Appliances (mali kućanski uređaji) te je kao takav jedan od najvećih proizvođača u svojoj branši.