O ovome se šuška: bio&bio u dvije godine poštedio planet dvije tone plastike

Dan planeta Zemlje sjajna je prilika da ideje koje imamo o njenom očuvanju provedemo u djelo. Za bio&bio je ovaj dan posebice znakovit jer su ga u našoj regiji, prije više od 30 godina, pokrenuli upravo njegovi osnivači - Zlatko Pejić i Jadranka Boban Pejić

Dugogodišnje zagađenje plastikom te zabrinjavajuća prisutnost mikroplastike u zraku, vodi i hrani nameću pitanje – kako smanjiti to opterećenje. Prirodi je potrebno čak 240 godina za razgradnju jedne plastične vrećice, a čak 1.000 godina da razgradi jedan plastični predmet. bio&bio je u protekle dvije godine, zahvaljujući prebacivanju svoje robne marke u šuškavu ambalažu od celuloznih vlakana, poštedio planet čak dvije tone plastike!

bio&bio kupci kao najveća podrška
Ovaj pionirski projekt pokrenut je 2020., a do danas je zapakirano više od 140 različitih proizvoda koji se nalaze na bio&bio policama. Od prvog dana najveću podršku ovoj hvalevrijednoj inicijativi pružaju njihovi vjerni kupci, i sami željni pozitivnih promjena. Svaki put kada posežu za organskim proizvodima u šuškavoj, kompostabilnoj ambalaži, bio&bio kupci direktno utječu na smanjenje plastike u okolišu.

Idu u isti koš s korom banane ili salatom
Šuškava folija u koju se pakiraju žitarice, mahunarke, orašidi, sjemenke i druga organska hrana ne sadrži plastiku. Ona je načinjena od prirodnih celuloznih vlakana koja se u potpunosti razgrađuju. Nakon korištenja, vrećicu i naljepnicu, koja je također biorazgradiva, možete odložiti u kantu za bio otpad zajedno s ostacima kora voća i povrća, ljuskama jaja, taloga od kave i slično.

Svatko može biti dio pozitivnih promjena
Svatko od nas svojim postupcima može pozitivno utjecati na vlastito zdravlje i zdravlje okoliša: paziti na potrošnju vode i električne energije, kupovati organske namirnice, razvrstavati otpad, ponovno koristiti ili reciklirati stvari, izbjegavati korištenje jednokratne plastične ambalaže i slično.

Odabirom organskih bio&bio proizvoda u kompostabilnoj ambalaži, izravno doprinosite zdravijem i zelenijem planetu kojeg ostavljamo budućim generacijama.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakVileda Steam 3.0
Sljedeći članakPotpore peradarstvu pet milijuna kuna, stočarstvu 31,6 milijuna kuna