Promjena ambalaže nije zbunila hrvatske kupce

Prema najavama iz Beiersdorfove središnjice u Hamburgu, brend Nivea je u siječnju krenuo u postupak rebrendiranja.

Posao su povjerili industrijskom dizajneru Yvesu Beharu, a kao razlog zašto su odabrali upravo njega iz Beiersdorfa ističu kako je Behar “uspio prenijeti vrijednosti i povijest brenda Nivea u čist i autentičan dizajn, koji pokazuje kako čak i brendovi s dugom tradicijom mogu potrošačima pružiti inovativno iskustvo, bez odricanja svojih temeljnih vrijednosti”.

Vijest o tome objavljena je u svim svjetskim poslovnim novinama, međutim u Hrvatskoj se Beiersdorf o tome ni na koji nije način oglašavao. Kako je vijest o postupnom redizajnu iz Hamburga pratila i komunikacijska kampanja, iz Poslovnog dnevnika pitali su odjel marketinga Beiersdorf Hrvatska kako će prilagoditi kampanju za naše tržište.

“Potrošači u Hrvatskoj od siječnja već mogu vidjeti novi dizajn na nekim proizvodima. Službena komunikacija redizajna također će se provoditi postupno kroz kampanje za pojedine proizvode, a počet će tijekom proljeća.”

Cilj redizajna i jest bio na neki način unificirati široku paletu Niveinih proizvoda, no nameće se pitanje zašto nije bilo kampanje koja bi kupcima pojasnila da će se proizvodi koje traže na policama mijenjati i u kojem smjeru, te je li izostanak kampanje zbunio kupce.

“Ne bojimo se da će kupci biti zbunjeni zato što nismo imali veliku kampanju vezanu uz redizajn. Redizajn uvodimo postupno, a uz komuniciranje novosti pojedinih linija tijekom godine komunicirat ćemo i informacije o redizajnu.” (Poslovni.hr)