Ako se nastavi dosadašnji prosjek dnevne potrošnja od 400 do 500 milijuna kuna, ukupna brojka mogla bi premašiti predviđenih 11 milijardi kuna.

U predblagdanskom periodu hrvatski građani od kraja studenog do sad potrošili su 3,53 posto više novca nego u istom razdoblju prošle godine, iako je na veći iznos izdano manje računa, pokazala je statistika Porezne uprave Ministarstva financija za razdoblje od 26. studenog do 20. prosinca. Kako pokazuje promet putem fiskalnih blagajni za sve djelatnosti.

Do navedenog razdoblja hrvatski građani su potrošili 10,2 milijarde kuna, za razliku od istog perioda lani u kojem je utrošeno 9,85 milijardi kuna.

“Iz navedenog proizlazi da je u 2016. godini u odnosu na 2015. povećana potrošnja za 3,53% uz istovremen pad broja izdanih računa, što navodi na zaključak da se sve više kupovina obavlja na jednom mjestu. Usporedbom podataka također je razvidno da je petak dan kada se najviše troši, dok je nedjelja dan najmanje potrošnje”, rekli su u Poreznoj upravi. (hr.n1info.com)