Delegacija Vlade Brčko distrikta dogovorila je u Varaždinu s upravom Vindije imenovanje zajedničkih koordinatora koji će analizirati dostignuti stupanj realizacije međusobnih obaveza iz ugovora potpisanog prije nekoliko godina.

U skladu s ranijim sporazumom s varaždinskom Vindijom, ova tvrtka bi trebala izgraditi proizvodne kapacitete na više lokacija u Brčko distriktu.

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić, koji je u petak, 13. rujna, predvodio delegaciju Vlade Brčko distrikta, objasnio je da je cilj sastanka bio međusobno informiranje o daljnjim koracima djelovanja kada je u pitanju tijek zajedničke suradnje, priopćeno je iz kabineta brčanskog gradonačelnika.

“Isto tako, na radnom sastanku s generalnim direktorom Vindije Dragutinom Drkom i suradnicima usuglašeno je povremeno održavanje sastanaka na razini koordinacijskih tijela, a po potrebi i sastanci na razini gradonačelnika distrikta i direktora ove kompanije”, rekao je Domić.

Podsjetimo, predstavnici Vindije u rujnu 2008. godine tadašnjem su gradonačelniku Brčko distrikta Mirsadu Đapi predali projekat za izgradnju kompleksa farmi za tov pilića u selu Dubrave u južnom dijelu distrikta, te izgradnju sličnih kompleksa u Brezovom Polju i Bukviku.

Bio je to projekat koji je trebao biti pokretačka snaga Brčko distrikta vrijedan oko 27 milijuna eura te je trebao osigurati posao za 1000 radnika. Vindija je na području distrikta planirala dnevnu proizvodnju 70 tona mesa i mesnih prerađevina i 50.000 litara mlijeka i mliječnih prerađevina. (SEEbiz.eu)