Održan prosvjed radnika Jadranske pivovare

Zbog najave likvidacije Jadranske pivovare, stotinjak radnika te tvrtke prosvjedovalo je danas pred tvornicom, doznaje se od povjerenika Sindikata zaposlenih u poljoprivrednoj proizvodnji, duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske u toj tvrtki Gorana Damjanovića.

Radnici su zbog najave likvidacije tvornice pred Trgovačkim sudom u Splitu pokrenuli stečajni postupak, a podržao ih je Blaženko Boban gradonačelnik Solina, grada u kojem se nalazi Jadranska pivovara. Radnici Jadranske pivovare, koja je još od 2001. godine u vlasništvu Pivovarne Laško, tvrde kako proizvodnja ide odlično, pogotovo u prva četiri mjeseca ove godine kada su zabilježili porast od 15 posto.

Domjanović kaže da slovenski vlasnik želi prvo ugasiti proizvodnju, a zatim iskoristiti 32.000 kvadrata terena koji je po GUP-u upisan kao industrijsko i mješovito zemljište. “Mi smo gotovo uvjereni da bi onda na tom mjestu uskoro mogao niknuti stambeni ili poslovni kompleks, te trgovački centri”, kazao je Damjanović.

U svim nastojanjima da uspostave kontakt sa Upravom, pogotovo s glavnim direktorom Tomažom Udrihom, radnici do danas nisu uspjeli, no to ih neće, kažu, pokolebati u namjeri da ne dozvole uništavanje Jadranske pivovare. (H)