Sistem integrator Combis je, u suradnji s Hrvatskim Telekomom, započeo projekt implementacije Oracle Hyperion Planning rješenja koje omogućuje brže, točnije i učinkovitije planiranje i budžetiranje u trgovačkom lancu Pevec.

Hyperion Planning vrhunsko je poslovno rješenje za planiranje, budžetiranje i predviđanje, koje omogućava detaljniju i precizniju izradu plana, kvalitetno praćenje realizacije budžeta te stvara efikasne analize profitabilnosti za svaku poslovnu jedinicu i omogućuje više verzija uspješnosti poslovanja temeljene na različitim scenarijima organizacije.

Projekt se sastoji od ukupno četiri faze. Prva faza uključuje prikupljanje informacija i analizu zahtjeva korisnika, u drugoj fazi se planira instalacija, potom sama implementacija i programiranje, dok se u posljednjoj fazi odvija testiranje i edukacija.

“Riječ je o prvoj takvoj implementaciji u maloprodaji u regiji, stoga smo izuzetno ponosni zbog suradnje s Pevecom. Projekt je kvalitetno pripremljen s obje strane, uskoro završavamo s najzahtjevnijim dijelom – analizom korisničkih zahtjeva, te shodno dosadašnjoj izuzetnoj suradnji očekujemo uspješnu realizaciju cjelokupnog projekta početkom iduće godine”, izjavila je Anita Mraović Kordić, menadžer za korporativne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Sâma implementacija obuhvaća svih 14 poslovnih maloprodajnih centara Pevec smještenih u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Makarskoj, Zadru, Puli, Bjelovaru, Koprivnici i Osijeku, sedam prodajnih programa i oko 35 potprograma Peveca.

Sustav će biti uveden u segment nabave i zaliha, proces maloprodaje, veleprodaje, vodeći računa o planiranju, realizaciji i kontroli troškova, ali i u odjele IT-ja, ljudskih resursa i marketinga Peveca.

Po završetku implementacije, kontroling Peveca će maksimalno reducirati broj excel tablica korištenih u procesu planiranja te će dobiti centraliziran sustav za planiranje i izvještavanje o realiziranim naspram planiranim veličinama. Na raspolaganju će imati pouzdanu platformu za efikasniju podršku prilikom donošenja poslovnih odluka.

“Maloprodaja ima svoje specifičnosti i drugačiju strukturu koja najviše dolazi do izražaja pri ciklusu planiranja i budžetiranja. Cilj je da nam Hyperion Planning olakša cjelokupan proces financijskog planiranja i izvještavanja, poveća fleksibilnost pri koordinaciji, omogući naknadne korekcije troškova i osigura neograničenu skalabilnost, osigura učinkovit mehanizam nadzora nad proračunskim procesima te centralno prikupljanje i pohranu informacija. U Pevecu će sustav biti integriran s korporacijskom infrastrukturom, a zbog svega navedenog, vrijeme rada na planiranju i realizaciji troškova bit će kraće, praćenje i usporedba prognoza i ostvarenja poslovnog plana bit će detaljnija, a donošenje odluka kvalitetnije”, izjavila je Lidija Kljajić, članica Uprave za financije Peveca.

“Temeljem iskustva na dosadašnjim projektima, korisnicima u Pevecu pružili smo i usluge savjetovanja u procesu planiranja i analize. Combisovi eksperti koji rade na ovom projektu certificirani su stručnjaci te imaju značajno iskustvo u implementaciji Hyperion Planninga u bankarstvu, osiguranju, ostaloj financijskoj industriji te energetici. O Combisovom znanju potrebnom za realizaciju ovog projekta govore i postignuti partnerski statusi – Oracle Gold Partner te Oracle Hyperion Planning Specializations”, izjavila je Ivona Žagar, Business Development Manager i voditeljica projekta iz Combisa.

Combis je i jedini Oracle partner u Adriatic regiji za Hyperion Planning u Cloudu, sofisticiranu aplikaciju za poslovno planiranje i analitiku koja kombinira sve funkcionalnosti Oracle Hyperion Planninga s prednostima rada u Cloudu, a namijenjena je svim segmentima tržišta.

O uspješnosti poslovanja uz poslovna IT rješenja bit će riječi i na 8. Combis konferenciji “Istražite digitalni svijet = kreirajte novu poslovnu stvarnost” koja će se 25. i 26. rujna održati u Šibeniku, uz predstavljanje uspješnih projekata u ovom području.