Podravkina Vegeta najjači je brend u Hrvatskoj te se nalazi na pojedinačnoj nacionalnoj listi vodećih brendova na svim tržištima regije, pokazalo je istraživanje agencije Ipsos Puls, objavili su danas iz koprivničke prehrambene kompanije.

Navode kako je istraživanje pokazalo da je Vegeta brend u čiju kvalitetu potrošači najviše vjeruju, koji prepoznaju na polici i koji najviše koriste.

“Podravka je još jednom potvrdila svoj status kompanije s najjačim domaćim brendovima u regiji Adriatic koja obuhvaća tržišta Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije. Rezultat je to istraživanja agencije Ipsos Puls koja je do ovih rezultata došla uz pomoć takozvanog BRANDscore indikatora koji omogućuje uspoređivanje brendova različitih kategorija proizvoda i pokazatelj je snage brenda na tržištu”, ističu iz Podravke.

Prilikom izračuna, u obzir se uzimaju različiti aspekti odnosa potrošača prema brendu, kako bi došli do spoznaje prepoznaju li ga dobro njegovi potrošači i koriste li ga. U ispitivanje je uključeno minimalno 1.000 ispitanika u dobi od 15 do 64 godina u svakoj zemlji različite dobi, obrazovanja i spola.

Istraživanje je pokazalo da je Vegeta najjači domaći brend u regiji, a uz Vegetu, visoku 3. poziciju po snazi domaćih brendova zabilježile su Podravka juhe. Na hrvatskom tržištu Vegeta je ostala vodeći brend po snazi, ispred svih jakih domaćih i internacionalnih marki. Njezin je uspjeh tim veći jer je jedini hrvatski brend koji se našao na pojedinačnoj nacionalnoj listi vodećih na svim tržištima regije.

Među prvih 50 najpoznatijih brendova u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji te Bosni i Hercegovini nalaze se još proizvodi pod markom Podravka – ukiseljeno i konzervirano povrće, voćni namazi, bujoni te Dolcela pudinzi i pripomoći/mješavine za kolače i Čokolino u kategoriji dječje hrane.