jo-wieden-i-milan-bandic-otvorenjePoznati svjetski trgovački lanac namještaja, elektroničke i računarske opreme otvorio prodavaonicu u King Crossu Zagreb

Poznati svjetski lanac trgovina Harvey Norman otvorio je jučer (18. listopada) prvu trgovinu u Hrvatskoj, u zagrebačkom trgovačkom centru King Crossu. Svečanom otvorenju, uz brojne poslovne partnere i predstavnike medija, nazočili su i gradonačelnik Milan Bandić i veleposlanica Australije u Hrvatskoj Bevery Mercer.

Trgovinu su 1982. godine u Sydneyju u Australiji osnovali Gerry Harvey i Ian Norman, a Gerry Harvey je postavio temelje uspješnog poslovanja trgovina diljem svijeta i vlasnik je 30 posto udjela u poduzeću.

U protekloj godini tvrtka je ostvarila 4,23 milijarde eura prihoda od prodaje te zapošljava 12.000 ljudi, a u Hrvatskoj njih 80. Novootvorena poslovnica prostire se na 9000 m2 i ujedno je 355. trgovina ovog trgovačkog lanca u svijetu. Uz Zagreb, trgovine Harvey Norman nalaze se u Australiji, Novom Zelandu, Singapuru, Maleziji, Sloveniji i Irskoj.

U svojoj ponudi Harvey Norman će nastojati uključiti što veći broj domaćih proizvođača i time poduprijeti razvitak hrvatskog gospodarstva, ističu iz tvrtke.

U Zagrebu će poslovnicu Harvey Norman voditi troje voditelja odjela. Vladimir Knapić bit će voditelj odjela za računarstvo i audio-video opremu, Krešimir Vidaković brinut će o odjelu bijele tehnike, kuhinja, spavaonica i malih kućanskih aparata, a Goran Džabić vodit će odjel namještaja.

Voditelj administracije bit će Franka Lulić. Za svaki odjel, voditelj će samostalno upravljati te je ovaj sistem jedinstven i karakterističan za lanac Harvey Norman.

Harvey Norman će prvo otvorenje u Hrvatskoj proslaviti i posebnim Festivalom. Tijekom tri dana festivala, u trgovini će po posebnim cijenama biti svi proizvodi za dom, uključujući i najnoviju ponudu elektroničkih proizvoda, računala, bijele tehnike, kuhinja, spavaćih soba i još puno toga. Po simboličnoj cijeni od 1 kune posjetitelji će moći kupiti šećernu pjenu, kokice i slične poslastice, a sav prikupljen novac bit će doniran Klinici za dječje bolesti u Zagrebu, navodi se u priopćenju.

“Oduševljeni smo jer smo konačno otvorili prvu trgovinu Harvey Norman u Zagrebu. Hrvatska je idealno područje za naše poslovanje, pogotovo zbog toga jer postoji puno sinergije između hrvatskog i australskog načina življenja. Trgovina u Zagrebu bit će jedna od najljepših trgovina u grupaciji Harvey Norman, pa se veselimo da ćemo vam moći ponuditi široku paletu inovativnih i iznimnih proizvoda po nadasve pristupačnim cijenama i dijeliti s vama naše znanje i iskustva. Radujemo se vašoj posjeti našoj trgovini”, istaknula je Jo Wieden, generalna direktorica Harvey Normana.