Danas je u King Crossu Jankomir započeo Vikend hrane i putovanja na kojem posjetitelji mogu uživati u bogatoj gastronomskoj i turističkoj ponudi brojnih izlagača.

U kulinarskom izazovu “Cooking show” pod voditeljskom palicom gastronomada Renea Bakalovića svoje su snage odmjerili popularni pjevač Luka Nižetić i radijska voditeljica Irina Čulinović te dvoje odabranih natjecatelja koji su se svojim inovativnim receptima prijavili preko Facebook stranice King Crossa.

U prvom krugu natjecatelji su pripremali odrezak od svinjskog vrata s pireom od celera s crnim tartufom, a u drugom krugu file brancina na kremi od krumpira i poriluka. Pobjednici su osvojili vrijedne nagrade te se odlično zabavili pripremajući ukusna jela.

Vikend hrane i turizma traje do nedjelje do 19 sati, a posjetitelje očekuje mala tržnica zdravih proizvoda na kojoj će svoje proizvode predstaviti 20-tak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Posjetitelji ih mogu besplatno degustirati ili nabaviti po promotivnim cijenama. Također, organizatori su pripremili tri food-cornera: “Mame kuhaju na žlicu”, pod vodstvom poznate kuharice iz restorana Tač, “Zdravi i brzi tortilla wrapovi” koje priprema kuhar iz poznatog restorana Šalša te “Najfinije slastice”.

Svoju ponudu predstavljaju i turističke zajednice, među kojima je i TZ Krapinsko-Zagorska te Terme Tuhelj, desetak hotela i turističkih agencija.