Otvorene prijave za nagradu Zlatna košarica 2021.

Ovo priznanje slavi osobita ostvarenja tvrtki u 2020. godini te ukazuje na najbolje primjere poslovanja i tržišnog uspjeha predstavnika industrije

Zlatna košarica prestižna je nagrada koju šestu godinu zaredom u šest različitih kategorija dodjeljuje specijalizirani magazin za maloprodaju i FMCG industriju Ja TRGOVAC.

Ovo priznanje slavi osobita ostvarenja tvrtki u 2020. godini te ukazuje na najbolje primjere poslovanja i tržišnog uspjeha predstavnika industrije.

Kategorije u kojima se kandidati natječu su Trgovac godine, Proizvođač godine, Proizvod godine, Mali trgovac godine, Tehnološki dobavljač i Društveno odgovorna kompanija godine.

Nagrada Trgovac godine namijenjena je maloprodajnim tvrtkama na tržištu robom široke potrošnje u Republici Hrvatskoj. Prijavljeni trgovci trebaju prikazati napredak koji su ostvarili u prethodnoj godini i to u pogledu širenja i unapređenja poslovanja, otvorenja novih radnih mjesta u sklopu novih prodajnih objekata ili novih prodajnih kanala kao i provedenih akvizicija te druge pokazatelje o uspjehu strategija i poslovnih politika koje su donijele rast.

Proizvođač godine može biti proizvodna tvrtka iz FMCG sektora koja je u protekloj godini pokazala najviše u pogledu unaprjeđenja postojećeg poslovanja, odgovaranja na zahtjeve i potražnju tržišta, otvaranja novih poslovnih prilika kroz organski rast i akvizicije, zapošljavanju novih radnika i drugih relevantnih pokazatelja uspješnosti.

Bilo da je riječ o sasvim novom proizvodu, ponovnom lansiranju, novoj formulaciji, ekstenziji brenda/trgovačke marke ili jednostavno o unaprijeđenom pristupu na tržištu, nagrada Proizvod godine prepoznaje istaknuta ostvarenja FMCG proizvoda u njihovom odgovoru na promjene u maloprodaji i potrebama potrošača.

Kategorija Mali trgovac godine otvorena je za segment malih obiteljskih trgovina pri čemu najmanje 50% vlasništva mora biti u rukama obitelji ili menadžmenta trgovine. U prijavi se treba fokusirati na uspjehe ostvarene u 2020. godini, pokazatelje ukupne prodaje i ostvarene neto dobiti, eventualnih planova za otvaranje novih poslovnica te inicijativa koje su usmjerene na unaprjeđenje poslovanja, odnosa s kupcima te vlastitim zaposlenicima.

Za Tehnološkog dobavljača može se kandidirati mobilna aplikacija ili tradicionalno softversko ili hardversko rješenje. Rješenja mogu biti namijenjena krajnjim potrošačima ili b2b segmentu.

U kategoriji Društveno odgovorna kompanija žiri će tražiti trgovca, distributera ili proizvođača koji se u protekloj godini osobito istaknuo brigom za zajednicu u kojoj posluje.

Budite dio ove prestižne svečanosti kao natjecatelj ili sponzor.

Nominacije se vrše online ili putem prijavnice.

Kontakt: prijava@zlatnakosarica.com ili telefon 095 355 9769.

Prijave traju do 30. travnja, a snimka svečane dodjele nagrada bit će emitirana 1. lipnja.

Dodatne informacije potražite na zlatnakosarica.com.hr.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!