Tvornica keksa i vafla ‘Lasta’ iz Čapljine, u koju je uloženo 20 milijuna eura, svečano je otvorena u srijedu, a u njezinim će se pogonima uskoro proizvoditi i medenjaci po recepturi tvrtke iz Austrije, koju je kompanija Violeta, vlasnika tvornice higijenskih proizvoda Petra Ćorluke iz Gruda, također nedavno kupila.

Lastu su srijedu su na prigodnoj svečanosti simboličnim presijecanjem vrpce otvorila djeca iz čapljinskih vrtića.

U ponovno pokretanje proizvodnje nakon poslijeratne propasti u privatizaciji, vlasnik Ćorluka uložio je 20 milijuna eura. Izgrađeni su posve novi pogoni i oprema, uvezeni iz Njemačke, u kojima je već započela proizvodnja štrudli, kao Lastina najpoznatijeg proizvoda, a planira se obnoviti proizvodnja i drugih brendova.

Nakon što su se proizvodi “Laste” pojavili na policama domaćih trgovina, Ćorluka je najavio širenje i na tržišta susjednih zemalja Hrvatske, Srbije, Slovenije.

“Sad nam je cilj izvesti na susjedna tržišta, a onda ćemo vidjeti, kao lastavica letjet ćemo što više i što dalje”, rekao je. Naveo je kako će se u Čapljini uskoro početi proizvoditi medenjaci po recepturi kompanije iz Austrije ne navodeći o kojoj je riječ.

“Ovdje ćemo proizvoditi te medenjake i pod tim brendom izvoziti u Njemačku i Austriju”, istaknuo je Ćorluka. Dodao je kako se radi o austrijskoj kompaniji koja ima 120-godišnju tradiciju. Najavio je da će austrijski tehnolozi već u lipnju doći u Čapljinu kako bi se pripremilo preseljenje proizvodnje medenjaka.

Lasta Čapljina je privatizirana početkom 2000. godine i prodana Zvečevu iz Požege. Prestala je s radom početkom 2017. godine, kada su radnici dobili otkaze, a kompanija otišla u stečaj. (Hina)

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!