violeta-logo-midiTvrtka Violeta, koja se bavi proizvodnjom higijenskih proizvoda te je u tom segmentu jedan od najuspješnijih predstavnika regionalne industrije, idući tjedan otvorit će novu tvornicu u Svetoj Heleni.

Iz tvrtke su danas izvijestili kako će se svečano otvorenje, uz prisustvo predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića, održati u prostoru nove tvornice, u srijedu, 20. travnja 2011. godine.

Sjedište kompanije Violeta je u Grudama u Bosni i Hercegovini. Na matičnom tržištu, zajedno sa sestrinskim tvrtkama, broji oko 600 zaposlenika, dok u Hrvatskoj ima oko 50 zaposlenika, a s otvorenjem tvornice u Svetoj Heleni taj broj će se znatno povećati, kazao je u nedavnom intervjuu za Ja Trgovac magazin vlasnik i predsjednik Uprave Violete, Petar Ćorluka.

S novom tvornicom u Sv. Heleni i novim proizvodima planiramo se više orijentirati izvozu i inozemnim tržištima jer je i do sada bilo interesa za izvoz u Rusiju, Indiju i neke druge zemlje, ali samo s tvornicom u BiH nismo bili u mogućnosti odgovoriti novim tržištima, kazao je.

O samoj tvornici u Svetoj Heleni Ćorluka je rekao da će imati površinu od cca. 5700 četvornih metara, a predviđeni proizvodni kapacitet trebao bi biti na razini od 15.000 tona papira godišnje.

Violetin asortiman broji 80 proizvoda, u kategorijama higijenskog papira, suhih maramica, vlažnih maramica, salveta, dječjih pelena i higijenskih uložaka.