paypal-largeStiže velika konkurencija Grouponu i sličnim online servisima za kupovinu s velikim popustima

PayPal, servis za digitalne novčane transakcije u vlasništvu najvećeg aukcijskog internet servisa eBay, potvrdio je namjeru pokretanja servisa za prodaju kupona s velikim popustima po uzoru na Groupon ili LivingSocial.

Izgleda kako se PayPalov servis neće oslanjati na model grupne kupovine, no iz tvrtke poručuju kako će nuditi “dealove” za jeftinu kupovinu koristeći podatke o potrošačkim navikama i lokaciji mobilnog telefona njihovih korisnika.

Prema podacima koji su do sada procurili u javnost, PayPalov servis će biti svojevrsni križanac između geolokacijske aplikacije (kao Foursquare) i servisa za dnevnu kupovinu koji će u ograničenom vremenskom roku nuditi velike popuste na usluge i proizvode lokalnih trgovaca.

Očekuje se kako će PayPalov servis biti pokrenut tijekom prvog tromjesečja iduće godine, a iz američke kompanije poručuju kako će u samom početku oko 200 američkih trgovaca nuditi posebna sniženja.

Mashable piše kako će novi servis za jeftinu kupovinu koristiti podatke o potrošačkim navikama 103 milijuna PayPalovih korisnika koji su samo ove godine izvršili 4,7 milijardi dolara vrijedne financijske transakcije. (www.poslovnipuls.com)