Peruško: Razgovori s dobavljačima se nastavljaju

Izvanredni povjerenik u Agrokoru Fabris Peruško izjavio je utorak po izlasku sa sastanka s predstavnicima Agrokorovih dobavljača, koji se održava u Kraševu sjedištu na zagrebačkim Ravnicama, kako se razgovaralo o svim otvorenim pitanjima do kraja nagodbe te kako se razgovori nastavljaju.

“Izmijenili smo stajališta, prezentirali činjenice i dogovor je da nastavimo s razgovorima”, rekao je Peruško, koji nije odgovorio na novinarsko pitanje je li točno da su dobavljači i on sve udaljeniji u stavovima.

Sastanak udruge Agrokorovih dobavljača s Peruškom počeo je oko 16 sati, a Peruško se nakon susreta s dobavljačima otputio u Vladu gdje ga, kako se doznaje, čekaju premijer Andrej Plenković, ministar poljoprivrede i izgledni budući potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić i kandidat za ministra gospodarstva Darko Horvat.

Dobavljači su pak nastavili sastanak i nakon Peruškova odlaska te se očekuje izjava predstavnice velikih dobavljača u privremenom vjerovničkom vijeću Marice Vidaković.

Udruga dobavljača Agrokora priopćila je u ponedjeljak navečer da i dalje podržava nagodbu u okvirima dogovorenog i potpisanog teksta Načelnih uvjeta koji je potpisao i Sberbank, a da je eventualne dopune moguće prihvatiti jedino ako se usuglase s predstavnicima svih vjerovnika, a ne jednostranim dogovorima Izvanredne uprave.

Konkretno, dobavljačima smetaju naknadni dogovori koje, kako kažu, izvanredna uprava provodi s pojedinim vjerovnicima, a koji nisu bili dijelom Načelnih uvjeta (term sheeta) potpisanih 10. travnja 2018. u Zagrebu.

Osim toga, Udruga dobavljača ne može prihvatiti novi roll-up i samim time novo zaduživanje što u mnogome smanjuje potencijal za buduće poslovanje i servisiranje obveza društva, istaknuli su dobavljači u ponedjeljak. (Hina)