pevec-prodajni-centar-ftdNakon što se do 10. lipnja registrira Pevec d.d. sa sjedištem u Bjelovaru, nastao pripajanjem nekadašnjeg Peveca Bjelovar onog zagrebačkom, počet će raditi potpuno novi, ozdravljeni Pevec, koji su bivši vlasnici, supružnici Pevec, zamalo potpuno upropastili.

Novo dioničko društvo Pevec maloprodaja neprehrambene robe imat će sedmeročlani Nadzorni odbor iz redova vjerovnika, a na čelu Uprave je najzaslužniji za Pevecovo dizanje iz pepela, stečajni upravitelj Darko Šket.

Poslovni plan na kojem radi tijekom lipnja bit će predstavljen Nadzornom odboru, a kako kaže, neće biti bitno različit od onog što je bilo zacrtano stečajnim planom.

Očekuju se kadrovska pojačanja, a što se tiče rasta prihoda u 2012. Šket kaže da će biti na razini prošlogodišnjih uz maksimalan rast od tri posto. No, za iduću godinu planiran je rast prihoda od 10 posto zahvaljujući novim centrima koji se planiraju otvoriti.

Umjesto gradnje novi će se centri uzeti u zakup, a dvije nove lokacije trebale bi biti Šibenik, gdje su već u konkretnim pregovorima, i Velika Gorica, za koju nije sigurno hoće li se otvoriti ove ili iduće godine.

– Nemamo preambiciozne nego realne planove, ovo nije vrijeme za euforiju. No, poslovanje je apsolutno stabilno i tako će ostati ne bude li dramatičnih poremećaja na tržištu – kaže Šket.

Ukupni prihod obiju tvrtki (Pevec Zagreb i Pevec Bjelovar) u stečaju u prvom kvartalu ove godine iznosili su 172 milijuna kuna i bolji su nego lani u istom razdoblju. (Lider)