PharmaS PROBalans lansiran u Srbiji

Srbija je četvrta zemlja u koju se plasira inovativni dodatak prehrani razvijen od strane hrvatskih stručnjaka

Nakon uspješnog pozicioniranja PharmaS PROBalansa u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Makedoniji farmaceutska kompanija PharmaS plasirala je ovaj inovativni dodatak prehrani i u Srbiji, priopćeno je iz tvrtke.

Tako se u Srbiji, nakon 30-ak lijekova iz portfelja generičkih lijekova na recept, pojavio ovaj jedinstveni bezreceptni proizvod (CHC – Consumer Healthcare) koji je namijenjen postizanju i održavanju ravnoteže probave i metabolizma i razvijen je od strane hrvatskih stručnjaka u Popovači.

“Srbija je najveće tržište u regiji i samim time je zanimljivo za naše bezreceptne proizvode. PharmaS PROBalans je prvi PharmaSov brend i iznimno mi je drago što su reakcije na proizvod na izvoznim tržištima odlične. Korisnici prepoznaju vrijednost ovog proizvoda koji osim dobrih bakterija mliječne kiseline sadrži i niz drugih, između ostalih, prirodnih sastojaka. Možemo reći da nakon ovako dobrih odjeka na regionalnim tržištima, slijedi lansiranje na druga tržišta”, rekao je direktor CHC-a u PharmaSu Tomislav Maričević.

On je pritom dodao kako nakon nedavnog osnivanja kompanije u Švicarskoj, PROBalans možemo očekivati i na tom tržištu dok će se na hrvatskom tržištu uskoro pojaviti proizvod iz područja ženskog zdravlja, drugi PharmaSov brend, nakon čega slijedi daljnje lansiranje u ostalim zemljama.

Srbija je uz Hrvatsku, BiH, Švicarsku, Makedoniju, Kosovo i Albaniju, jedna od sedam zemalja u kojima PharmaS posluje. Od početka poslovanja 2010. do danas na to tržište je investirano više od 20 milijuna eura, a uz tvornicu u Popovači, na srpskom tržištu u Zrenjaninu se nalazi druga PharmaSova tvornica izgrađena krajem 2012. godine.

Slično kao u Hrvatskoj glavninu poslovanja u Srbiji čine generički lijekovi na recept, a lansiranjem PharmaS PROBalansa ujedno je pokrenut i CHC segment, odnosno divizija bezreceptnih proizvoda u okviru koje će se do kraja godine na tom tržištu pojaviti još dva proizvoda.

Prethodni članakBadel 1862: 50 godina međunarodne zaštite Dingača
Sljedeći članakNivea In-Shower Cocoa & Milk mlijeko za tijelo