Tržišne komunikacijeBadel 1862: 50 godina međunarodne zaštite Dingača

Badel 1862: 50 godina međunarodne zaštite Dingača

Na današnji je dan, 13. svibnja 1964., prije točno 50 godina, zaštićeno vino Dingač kao prvo međunarodno zaštićeno (i to kao “čuveno”) vino s područja tadašnje Jugoslavije, priopćeno je iz Badela 1862.

Vino je zaštićeno certifikatom Međunarodnog ureda za zaštitu industrijskog, književnog i umjetničkog vlasništva u Ženevi (“Bureaux Internationaux reunis pour la protection da la propriete industrielle, litteraire et artistique Geneve”), a zaštićeno je i 25 ha vinogradarskih površina.

Dingač se proizvodi iz sorte plavac mali, a nazvano je po istoimenom položaju na poluotoku Pelješcu.

Nakon polustoljetne tradicije proizvodnje Dingača, Badel 1862 nastavlja priču s novim vrhunskim vinom Dingač 500. Vrhunsko vino Dingač 500 plod je suradnje Badelovih enologa s izabranim pelješkim vinarima, a vino predstavlja novi, moderni, zaokret u proizvodnji Dingača.

Vrhunsko vino Dingač 500 crvene je boje s laganim smećkastim karakterom tipičnim za dozrele plavce. U mirisu svježe, bogato aromama zrelog bobičastog crvenog voća  s karakterističnim  nježnim aromama prosušenih bobica, dodatno harmonizirano diskretnim aromama dozrijevanja u drvenim bačvama.

Harmoničnog izbalansiranog tijela, zrelih, mekih tanina, elegantno i toplo u ustima. Upravo zbog svoje pitkosti i harmonije tijela pomalo je netipičan u odnosu na tradicionalne visoko-alkoholične, teške, taninske Dingače.

Sam naziv Dingač 500 nastao je prema prosječnom nagibu položaja Dingač s kojeg su brani plodovi ovog plavca malog. Upravo takav nagib omogućuje da grozdovi upiju tri sunca, sunce s neba i odbljeske sunca od kamena i mora.

Taj nagib dočaran je i putem etikete, koja je rezana pod kutom od 500, a na samoj etiketi odana je i počast tradicionalnom magarčiću, koji je u prošlosti jedini s tovarom grožđa mogao savladati ovakvu strminu.

Najnovije objave

U PIK Vrbovec stiglo 12 novih MAN kamiona

S prosječno 9.000.000 km i 8.500 dostavnih mjesta godišnje, te frekvencijom dostava do šest puta tjedno, cilj je tvrtke osigurati hladni lanac i najviše...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...