Victoria grupa i Međunarodna financijska korporacija (IFC) potpisali su danas Sporazum o kreditu od 75 milijuna dolara, što je najveći kredit IFC-a nekoj srpskoj tvrtki, a bit će namijenjen refinanciranju kratkoročnih pozajmica kompanije i proširenju kapaciteta proizvodnje.

Sporazum su potpisali generalni direktor Victoria grupe Zoran Mitrović i direktor IFC-a za proizvodnju i agrobiznis za regiju Europe, Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike Guy Ellena.

Mitrović je rekao da je danas Victoria grupi povjerenje ukazala jedna od najvećih financijskih organizacija na globalnoj razini – IFC, koja je dio Svjetske banke.

“To je jedan od najvećih financijskih aranžmana odobren nekoj srpskoj tvrtki”, rekao je Mitrović i dodao da je to pokazatelj kako se u međunarodnim poslovnim krugovima percipiraju poslovni rezultati Victoria grupe.

U proteklih deset godina Victoria grupa uložila je u poljoprivredni sektor više od 200 milijuna eura, a novi kredit upotrijebit će za nove projekte u poljoprivredi i nove biznis strategije.

Elena je istaknuo da je IFC kreditom od 75 milijuna dolara (oko 57 milijuna eura), želio podržati nove projekte Victoria grupe, kao što je poboljšanje kvalitete hrane, ulaganjem u nove farme i nove tehnologije.

“Snaga Victoria grupe iskazana je i učešćem EBRD-a u vlasničkoj strukturi i podršci njenom razvoju. Kredit IFC-a daje dugoročnu perspektivu razvoju Victoria grupe i to je samo početak, nadam se, uspješne suradnje s Victoria grupom”, rekao je Ellena.

IFC je na globalnom nivou u 2012. investirao rekordnih 20 milijardi dolara. (SEEbiz.eu)