pik_humanitarna_akcijaU sklopu 35. kulinarsko-turističke manifestacije “Kaj su jeli naši stari” u Vrbovcu, zahvaljujući inicijativi PIK Vrbovca, generalnog sponzora manifestacije, prikupljeno je 10.000 kuna za udrugu “Renato” – kuhari bez granica, namijenjenih za pomoć djeci s urođenom srčanom manom.

U sklopu humanitarne akcije, dva dana se degustirala 200 kg teška PIK Mortadela, koja je mamila pozornost brojnih posjetitelja manifestacije, a u čijem su okusu uživali svi zainteresirani.

Specijaliteti od PIK Mortadele dijelili su se posjetiteljima uz dobrovoljni prilog za udrugu “Renato” te je prikupljeno 5.000 kuna, a PIK Vrbovec je udvostručio iznos, doniranjem 1 kune za svaku prikupljenu kunu od Vrbovčana i njihovih gostiju pa je ukupno prikupljeno 10.000 kuna.

Posjetitelji su također imali priliku sudjelovati u gastro showu PIK Vrbovca uz kreativno i kulinarsko vodstvo majstora kuhara Branka Ognjenovića, koji je pripremao grah s kobasicama i kotlovinu, a podijeljeno je preko 2.000 porcija.

PIK Vrbovec je kompanija koja ima jaku poveznicu sa svojom lokalnom zajednicom, pogotovo zato što veliki broj Vrbovčana radi upravo u PIK-u. Organizacija ove dobrotvorne akcije ujedno je i zajednički projekt lokalnog stanovništva, koje se odazvalo na humanitarnu akciju “Vaša i PIK-ova kuna za udrugu Renato – kuhari bez granica”, i PIK Vrbovca koji manifestaciji “Kaj su jeli naši stari” već tradicionalno daje humanitarni karakter.