Pivovarna Laško će tražiti strateškog partnera

Predsjednik Uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko najavio je da će vlasnicima predložiti traženje strateškog partnera.

Informaciju je na sjednici Nadzornog odbora u četvrtak potvrdio Dušan Zorko, koji će prijedlog dokapitalizacije najvjerojatnije uvrstiti u jednu od sljedećih skupština Pivovarne, a s početkom dokapitalizacije suglasio se i Nadzorni odbor.

Za razliku od prošlih pokušaja, kada je Laško uzalud tražilo novac kod svojih vlasnika (a to su uglavnom banke), sada će ga tražiti na tržištu. S tim se slažu banke vjerovnici, kojima Laško duguje oko 350 milijuna eura, naglasio je Zorko.

“Vlasnicima ćemo predložiti traženje strateškog partnera koji će Pivovarni osigurati svjež novac. Dokapitalizacija je glavni dio financijskog restrukturiranja Pivovarne i dio dogovora s bankama vjerovnicama o dugoročnom reprogramu kredita Banke preko potencijalnog strateškog partnera vide mogućnosti za svoje razduživanje”, pojasnio je Zorko.

Uspjeh dokapitalizacije će biti ovisan o uspješnoj ili neuspješnoj prodaji udjela u Mercatoru i drugom investicijama Pivovarne, namijenjenih dezinvestiranju, prije svega Radenske. Visina dokapitalizacije, koju će predložiti vlasnicima, Zorko u petak nije mogao otkriti jer je ovisna o raznim čimbenicima, ali je u više navrata naglasio da bi preko dokapitalizacije grupa pokušala doći do dijela svježeg kapitala za plaćanje banaka, kod kojih se zaduživala. (SEEbiz.eu)

Prethodni članakdm obilježio Dan planeta Zemlje na Cvjetnom trgu
Sljedeći članakCarrefour preuzeo ostatak udjela u Carcoopu