Predsjednik Ivo Josipović i gradonačelnik Milan Bandić podržali dm green city project

Drogerijski lanac dm prigodnom je svečanošću na Cvjetnom trgu u Zagrebu obilježio Dan planeta Zemlje.

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obratio se sugrađanima i otvorio proslavu pritom se zahvalivši inicijatoru te umjetnicima i kreativcima, pojedincima i tvrtkama koji su se pridružili hvalevrijednom projektu.

Dodao je pritom kako ovakvim manifestacijama i velikim “zelenim koracima” zapravo iskazujemo visoku ekološku svijest i čuvamo okoliš.

Predsjednik Republike Hrvatske prof. dr. sc. Ivo Josipović pridružio se proslavi i naglasio važnost brige o okolišu.

“Važno je od najranijih dana educirati najmlađe o zaštiti okoliša. Ovakve edukativne akcije su dobrodošle jer potiču naše najmlađe da krenu i nastave u zelenom smjeru”, izjavio je predsjednik Josipović koji je najuspješnijim malim ekolozima u eko radionicama predao zaslužene nagrade.

Najmlađi su uživali u predstavama, izrađivali nakit od recikliranog materijala i naučili kako sortirati otpad, a njihovi su roditelji saznali kako briga o okolišu može postati zabava za cijelu obitelj.

“Okupili smo se kako bismo se družili i zabavili, ali prije svega kako bismo učili. Ne govorim samo o djeci, već i o nama, roditeljima, koji imamo dužnost našu djecu naučiti kako i zašto čuvati okoliš. U ime dm-a želim zahvaliti predsjedniku Josipoviću i gradonačelniku Bandiću na podršci koja nam svima daje dodatni poticaj u zaštiti okoliša”, izjavila je Gordana Picek, članica Uprave dm-a.

U Alnatura kuhinji Masterchef Matija Nikolić pripremao je zdrava jela od organskih namirnica uz pomoć Nataše Janjić, Zorana Mrvoša, Dalibora Petka i Renate Sopek, a četverosatnu proslavu upotpunile su brojne zabavne točke i nagradne igre uz vodstvo Ivana Vukušića i Antonije Mandić.