VijestiSvijetPivovarna Laško: Prošle godine 248 milijuna eura prihoda

Pivovarna Laško: Prošle godine 248 milijuna eura prihoda

Grupa Laško procjenjuje da su lanjski čisti prihodi od prodaje proizvoda i usluga iznosili oko 248 milijuna eura, dok će dobit iz poslovanja (EBIT) iznositi 21 milijun eura, priopćila je kompanija putem glasila Laški pivar.

U 2012. godini grupa je imala 271,4 milijuna eura prihoda, a EBIT je iznosila 22,2 milijuna eura.

Problem ostaje visoki dug Pivovarne Laško. Slovenske banke nezadovoljne su tempom razduživanja skupine Pivovarne Laško koja im duguje 398 milijuna eura, a tvrtka će postati insolventna ako ne uspije postupak prodaje Mercatora koncernu Agrokor.

Ako uspije prodaja Mercatora, PL bi za svojih 23,24 posto dionica najvećeg slovenskog trgovačkog lanca mogao dobiti oko 80 milijuna eura, a prodajom Radenske te novinskih kuća “Delo” i “Večer” dodatnih 70 milijuna eura i tako znatno smanjiti svoj dug prema bankama koji je u zadnjih pet godina smanjen za 56 milijuna eura.

Skupina PL ima još samo dva tjedna za dogovor s bankama, a u suprotnom će postati aktualna i prodaja tvrtki iz osnovne djelatnosti skupine – pivovara Laško i Union. (SEEbiz.eu)

Najnovije objave

Pogledajte u budućnost financija na prvom Finance Weekendu

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost financija Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi puta u Rovinju na Weekendu.17, dolaze nam i...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...