PMI objavio novo izdanje publikacije Scientific Update

U ovoj publikaciji PMI ispituje obrasce uporabe proizvoda, relativni rizik i učinke prelaska na alternativna rješenja bez dima u usporedbi s nastavkom pušenja

Philip Morris International Inc. objavio je najnovije izdanje svoje publikacije Scientific Update posvećene istraživačkim naporima razvoja i procjene niza alternativa cigaretama u obliku proizvoda bez dima, kao i proizvoda bez nikotina. U ovoj publikaciji PMI ispituje obrasce uporabe proizvoda, relativni rizik i učinke prelaska na alternativna rješenja bez dima u usporedbi s nastavkom pušenja. Također ističe važnost praćenja obrazaca upotrebe tijekom vremena radi procjene promjena rizika za stanovništvo.

“Kako bismo punoljetnim pušačima osigurali mogućnost donošenja informiranih odluka, važno je da su svjesni postojanja alternativnih rješenja bez dima i da imaju pristup točnim i istinitim podacima o prednostima, ali i rizicima ovih proizvoda”, rekao je Steve Roulet, globalni voditelj istraživanja Philip Morris International.

“Za svakog pušača, apsolutno najbolji izbor je potpuni prestanak upotrebe duhana i nikotina.” Izdanje publikacije Scientific Update iz kolovoza 2021. također detaljno opisuje rezultate kliničkih studija PMI koje su proveli Luedicke i sur. te Haziza i sur. koji su pokazali kako je kod sudionika koji su prešli s cigareta na PMI-jev grijani duhanski proizvod zamijećen značajan pad razine ugljikovog monoksida izmjerenog u krvi nakon 24 sata. Nakon tri mjeseca zamijećeni su i drugi pozitivni trendovi kod sudionika, a sve kako je navedeno u spomenutim studijama.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakNagradni natječaj: Podravka pravi domaćin
Sljedeći članakZvijezda proslavila 105 godina tradicije, kvalitete i izvrsnosti