Željko Joksimović, pobjednik Laško izazova

Laško izazov, koji je okupio tri velike glazbene legende, dosegao je vrhunac nakon tri uzbudljiva mjeseca. Natjecanje u kojem su se Neno Belan, Halid Bešlić i Željko Joksimović svojim pjevanjem “borili” za zadnju bocu Laškog dobio je pobjednika u konačnom izazovu koji se održao uživo na festivalu Pivo in cvetje Laško. I to zahvaljujući pljesku publike!

Tako su se u velikom finalu 12. srpnja natjecale dvije legende kojima se dosad najviše pljeskalo – Halid Bešlić i Željko Joksimović – i to pjevajući svoje hitove uživo na pozornici festivala Pivo in cvetje Laško.

U uzbudljivom finalnom izazovu sudjelovao je velik broj posjetitelja ovog tradicionalnog festivala koji su ranije svojim favoritima i virtualno pljeskali na stranici lasko-challenge.com, a kraj natjecanja označen je dodjelom boce Laškog Željku Joksimoviću. Sretni pobjednik, kojem su obožavatelji pljeskali i za vrijeme finala, ukupno je “zaradio” pljesak 15 milijuna puta, a jako ga je oduševila i zaslužena nagrada – boca legendarnog slovenskog piva.

Željko nam je opisao kako je bilo raditi s još dvije velike glazbene legende te prve dojmove o svojoj pobjedi u Laško izazovu: “Jako sam sretan, hvala svima što ste pljeskali za mene! Rado sam sudjelovao u ovoj kampanji i pozivao vas da plješćete za mene, no u isto vrijeme također sam želio pobjedu i Halidu, budući da on toliko voli pivo. Ovu željno očekivanu bocu Laškog podijelit ću sa svojim kolegama Halidom i Nenom.”

Fanovi iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Makedonije glazbenike su nagradili pljeskom 35 milijuna puta. To je dokaz da su oni, zajedno s Laškom, prave legende.

Zapravo, pobjednik nije samo Željko Joksimović, već i po jedan obožavatelj iz svake zemlje sudionice u izazovu. U Hrvatskoj će stručni žiri uskoro odabrati sretnog pobjednika koji će osvojiti glavnu nagradu – Laško hladnjak pun piva Laško, kao što je to pošlo za rukom i jednom posjetitelju festivala, koji je točno odgovorio na pitanje u kvizu te dobio Laško hladnjak pun piva odmah po završetku finala.