VijestiZemljaPodravka: Na vodećim pozicijama žene zastupljene kao i muškarci

Podravka: Na vodećim pozicijama žene zastupljene kao i muškarci

podravka tjedan cjelodnevnog ucenjaU Tjedan cjeloživotnog učenja, koji se održavao diljem Hrvatske od 28. rujna do 4. listopada, Podravka se uključila organizacijom okruglog stola na temu “Žene u društvu znanja”, kao jedna od rijetkih kompanija koja podiže hrvatski prosjek u zastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama.

“Naša kompanija na menadžerskim pozicijama ima gotovo jednak udio zastupljenosti žena i muškaraca te vjerujem kako svojim primjerom doprinosimo promjeni stereotipa o dominaciji muškaraca na ključnim funkcijama u organizaciji. Ženama poručujem da budete glasnije, da se više zalažete na sebe, da više artikulirate svoje stavove i interese jer ste dokazale da znate i možete puno. U životu se za sve treba izboriti, stoga budite hrabre u onome u što vjerujete i znate da možete izvršiti”, rekao je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Na okruglom stolu raspravljalo se o aktualnim temama u vezi zastupljenosti žena na upravljačkim pozicijama u Hrvatskoj i svijetu, barijerama i izazovima u napredovanju žena, vrijednostima koje žene donose u poslovne sfere te dobroj praksi usklađivanja poslovnog i privatnog života.

Olivija Jakupec, članica Uprave Podravke, naglasila je važnost hrabrosti i proaktivnosti u poslovnom životu žene. “Usudite se i krenite”, pozvala je sudionice uz pojašnjenje da nikako ne odustaju od svojih vrijednosti koje kroz posao mogu živjeti.

podravka21Gordana Tkalec, v.d. pročelnika Odjela za novinarstvo Sveučilišta Sjever, svakodnevnim je primjerima ukazala na još uvijek prisutne rodne stereotipe. Naglasila je da je transformacija uloge žene u društvu itekako povezana s transgeneracijskim naslijeđem i osvrnula se na ulogu višegeneracijskih obitelji gdje je moguće pružiti podršku ženi jer su i muškarci zaposleni pa je sve velik značaj baka i djedova u svakodnevnim obiteljskim zaduženjima.

UNESCO-va inicijativa Tjedan cjeloživotnog učenja pokrenuta je 1999. godine kako bi senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje. Ove godine naglasak kampanje je na važnosti cjeloživotnog učenja u profesionalnom razvoju.

Sukladno tome, Jasenka Maltarić Dujnić, direktorica Upravljanja ljudskim potencijalima Podravke, na Podravkinom je primjeru demonstrirala važnost organizacije u podržavanju različitih oblika formalnog, neformalnog i informalnog učenja. Posebno je istaknula neformalno učenje koje se događa kada su pred nas postavljeni malo viši ciljevi od onih koje smo uobičavali doseći.

Ksenija Krušelj, voditeljica obrazovanja POU Koprivnica i predstavnica Kluba poslovnih žena “Alfa” pojasnila je kako nas tehnologija i napredak tjeraju na permanentno učenje. Posebno je istaknula važnost da se žene odvaže i krenu naprijed u potrazi za znanjima koja im osiguravaju da budu aktivne na tržištu rada.

Jasmina Ranilović, direktorica Istraživanja i razvoja u Podravki, istaknula je kako se kroz stalno učenje događaju upravo one unutrašnje promjene koje dovode do osobnog razvoja. Promjenom ponašanja na osobnoj razini, utječemo na motivaciju kolega, što stvara dobre temelje za prilagodbe u poslovnom sustavu za održivi rast i razvoj organizacije u kojoj djelujemo.

Najnovije objave

Pogledajte u budućnost financija na prvom Finance Weekendu

Finance Weekend će se baviti ključnim temama koje oblikuju budućnost financija Godinu dana prije punoljetnosti, po prvi puta u Rovinju na Weekendu.17, dolaze nam i...

izlog

BIPA je sada dostupna na Glovu, s brzom dostavom u 22 grada

Korisnici Glovo aplikacije imat će pristup preko 7000 proizvoda, u 15 različitih kategorija, uz brzu dostavu na njihova vrata za manje od 35 minuta Glovo,...