konferencijaKorisnici sredstava za zaštitu bilja koji se žele nastaviti baviti svojom djelatnošću, dužni su proći obveznu izobrazbu i upoznati se s trendovima i inovacijama s područja sigurne primjene sredstava za zaštitu bilja.

Riječ je o implementaciji EU direktive koja nalaže kako su svi profesionalni korisnici sredstava za zaštitu bilja obvezni proći radionice zaključno s 26. studenoga ove godine, ako se žele nastaviti baviti svojom djelatnošću.

Stoga Udruga proizvođača i zastupnika sredstava za zaštitu bilja Republike Hrvatske – CROCPA, u suradnji s Europskim udruženjem za zaštitu bilja – ECPA-om, održala je međunarodnu konferenciju i praktičnu radionicu na temu “Sigurna primjena sredstava za zaštitu bilja”.

Na taj su način pružili potporu domaćim institucijama i profesionalnim korisnicima.

Projekt “Sigurna primjena sredstava za zaštitu bilja – SUI”, posebno je osmišljen program za poljoprivrednike i gospodarstvenike. Radi se o nizu mjera za jednostavno korištenje i uspješno povećanje zaštite bilja i sigurnosti okoliša te, ono najvažnije, za zaštitu korisnika. Sudionici konferencije imali su priliku saznati sve o najboljim praksama koje omogućuju funkcionalna i praktična rješenja za rukovanje sredstvima (glas-slavonije.hr)