Pomoću stripa do boljeg razumijevanja EU fondova

Sve informacije o fondovima sada su dostupne na zabavan i lako pamtljiv način

Konzultantska tvrtka “Projekt jednako razvoj” osmislila je zanimljiv strip o EU fondovima potaknuta činjenicom da se dosadašnji način informiranja često pokazao neprimjerenim, što je uzrokovalo da većina zainteresiranih za EU fondove odustane na samom početku.

U svom svakodnevnom kontaktu s građanima i organizacijama shvatili su da su EU fondovi i dalje vrlo apstraktna tema koju većina ne razumije te da dodatnu nejasnoću stvara činjenica da zaista jest riječ o vrlo kompleksnom sustavu financiranja.

Nadahnuti ovom činjenicom, tim tvrtke “Projekt jednako razvoj”, predvođen direktoricom Anom Fresl, osmislio je jednostavan strip koji pruža sve potrebne informacije za one koji se žele baviti EU fondovima.

“Zaključili smo da u Hrvatskoj nema adekvatnog informativnog materijala za onaj prvi susret građana ili profesionalaca s EU fondovima pa smo odlučili nešto napraviti. Uskoro smo shvatili da nam treba forma koja je simpatična, inovativna, pamtljiva i uspijeva zadržati pažnju čitatelja. Tako smo se odlučili za strip. Sadržaj smo koncipirali na način da tri lika u stripu dolaze sa svojim idejama simpatičnom činovniku koji ih upućuje kako da od svojih ideja do pregleda natječaja za financiranje, izrade svoj projektni prijedlog, provedu ga i dođu do željenih rezultata koristeći fondove EU. Strip je besplatan inovativan sadržaj koji smo htjeli učiniti dostupnim svima”, kazala je Fresl.

Daniel Mondekar, predsjednik Saborskog odbora za europske integracije, podsjetio je kako prije pet godina nisu postojali adekvatni materijali o ovoj tematici, niti na hrvatskom niti na engleskom jeziku.

“Strip o EU fondovima došao je u pravo vrijeme, prije samog ulaska Hrvatske u Europsku uniju, kada će nam više sredstava biti na raspolaganju. Budući da već sada građani znaju osnovne informacije o fondovima koji su vrlo kompleksni, vjerujem da će im ovaj strip značajno olakšati samo razumijevanje fondova. Upravo zbog toga sam zadovoljan načinom na koji se komuniciraju fondovi, koji su financijski instrumenti razvoja te je ovaj strip vrlo dobar pomak u širenju edukacije i znanja”, izjavio je Mondekar.

Strip o EU fondovima podržali su Delegacija Europske unije, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova europske unije, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Hrvatska gospodarska komora i Grad Zagreb.

Strip se može besplatno preuzeti na sljedećem linku.

Prethodni članakPodravka obilježava ulazak Hrvatske u Europsku Uniju
Sljedeći članakFacebook će pokrenuti video oglase