Kako pristupiti kupcu, koliko su važne verbalne vještine a koliko opća pojavnost prodavača te što se sve treba napraviti kako bi ostvarili uspješan prodajni proces, moglo se doznati na predavanju stručnjaka za prodaju Romea Jerčića, koje je održano u Movieplex kinu zagrebačkog Centra Kaptol 26. siječnja 2011. godine.

Romeo Jerčić diplomirao je elektroniku na Fakultetu Elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Otkrivši sklonosti podučavanju i prenošenju znanja završava pedagošku grupu predmeta na Filozofskom fakultetu u Splitu. Svoje poslovno usavršavanje nastavlja završetkom EMBA na CBA poslovnoj školi u Zagrebu.

Tijekom svojeg profesionalnog rada pohađao je niz poslovnih edukacija i seminara na priznatim europskim školama kao što su IEDC škola Managementa u Bledu te MCA u Brislu.

Bogato radno iskustvo iz područja prodaje stekao je radeći u raznim branšama i okruženjima. Posjeduje veliko iskustvo u internacionalnim organizacijama. Radio je u organizacijama UNHCR-a, Američkog IRC-a te NCH iz Dallasa, vodio prodaju u VIPnet-u i u TELE2. Također ima iskustva rada u FMCG sektoru te osiguravateljskom svijetu. Trenutno radi kao Rukovoditelj PJ Dom Express unutar tvrtke Agit.

Kroz dugogodišnje iskustvo razvio se u odličnog motivatora, zanimljivog i karizmatičnog  trenera koji na zabavan, edukativan, dinamičan i konkretan način prenosi iskustva i primjenjiva znanja  iz područja prodaje.