Iz trgovačkih lanaca Konzum i Spar objavljeno je kako su u njihovim prodavaonicama sanirane štete nastale nakon potresa koji je u nedjelju 22. ožujka zatresao Zagreb.

Konzumove prodavaonice otvorene su nakon saniranja štete uzrokovane potresom koji je u nedjelju 22. ožujka zatresao Zagreb. S obzirom na to da se potres dogodio u ranim jutarnjim satima, u njima u tom trenutku nije bilo ni zaposlenika ni kupaca. Otvoreno je 158 zagrebačkih prodavaonica, uključujući i sve Super Konzume, a u 12 je još potrebno sanirati nastalu štetu te one do daljnjeg neće raditi. Popis otvorenih prodavaonica dostupan je na internetskoj stranici konzum.hr.

“Najvažnije je da u trenutku potresa u prodavaonicama nije bilo nikoga te da je šteta samo materijalna. Hvala našim vrijednim zaposlenicima koji su pripremili prodavaonice i koji i dalje u suradnji sa stručnjacima marljivo rade na tome da ih sve osposobe za rad. U pojedinim prodavaonicama očekuju nas određeni popravci pa ćemo ih do daljnjeg zatvoriti dok ne budu u potpunosti sigurne za naše zaposlenike i kupce”, izjavio je Slavko Ledić, predsjednik Uprave Konzuma.

“Nakon jučerašnje izvanredne situacije s potresom u gradu Zagrebu, građevinski stručnjaci su obišli sve Spar filijale te utvrdili mogućnost nastavka rada za sve trgovine, osim trgovine u Jurišićevoj ulici”, objavili su iz Spara.

Kako bi omogućili opskrbu hrvatskim građanima, s radom nastavljaju sve Spar i Interspar trgovine pa čak i trgovine u trgovačkim centrima koji su zatvoreni – Interspar Arena centar, Interspar City Center One East, Interspar City Center One West, Interspar Garden Mall-Supernova, Interspar Buzin-Supernova te Interspar Emmezeta i Interspar King Cross. “Slijedeći upute Nacionalnog stožera, uveli smo i regulaciju ulaska u trgovine uz održavanje propisanog razmaka”, zaključuju u Sparu.

U skladu s odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od ponedjeljka 23. ožujka sve prodavaonice u Hrvatskoj radit će od 8 do 17 sati.