Meteor Grupa – Labud izvijestila je da je višestruko povećala proizvodnju sredstava za dezinfekciju, a zbog velike potražnje intenzivno radi i na nabavi dodatnih količina sirovine radi daljnjeg povećanja proizvodnje. U priopćenju ističu da na svojim proizvodnim lokacijama nakon potresa nisu pretrpjeli štetu pa su proizvodne aktivnosti već nastavljene, a s obzirom na važnost proizvodnje u okolnostima pandemije korona virusa.

Brzom reorganizacijom proizvodnje i prilagodbom poslovanja, kako navode, višestruko su povećali proizvodnju sredstava za dezinfekciju. “Potražnja je u ovim okolnostima, iz razumljivih razloga, tolika da takvih proizvoda uopće nema na skladištu, već se sve količine dezinfekcijskih sredstava odmah s proizvodnih traka distribuiraju kupcima – zdravstvenim i drugim ustanovama, poslovnim subjektima i drugim organizacijama. Imamo liste čekanja i redom isporučujemo robu čim se proizvede“, istaknula je Laura Justinić Skoko, direktorica prodaje Meteor Grupe – Labud .

Iz tvrtke napominju da zbog stalnog rasta potražnje intenzivno rade na nabavi dodatnih količina sirovine kako bi se daljnjim povećanjem proizvodnje dezinfekcijskih proizvoda moglo u još većoj mjeri odgovoriti potrebama svih koji rade i skrbe o sigurnosti i potrebama građana i u ovim izvanrednim okolnostima.

Trenutačno je proizvodnja šest dana u tjednu organizirana u dvije smjene, između kojih je pola sata pauze unutar koje se, kao i na kraju radnog dana, provode redovite dezinfekcije proizvodnih pogona i drugih radnih prostora u kojima borave zaposlenici. Za sve radnike u proizvodnji osigurana je zaštitna oprema i dosljedno se provode sve preporučene mjere kojima je dodatno povećana razina sigurnosti.

“Svi naši radnici u proizvodnji koji svakodnevno dolaze na radna mjesta kako bismo pomogli našim sugrađanima da budu sigurniji i da se zaštite, bit će nagrađeni s 1.000 kuna, a dodatno smo i za njih i za sve naše druge zaposlenike osigurali 2,3 tona proizvoda kako adekvatnu zaštitu imali i kuće za sebe i svoje članove obitelji”, naglasila je Justinić Skoko.

Osim povećanja prodaje dezinfekcijskih sredstva Meteor grupa – Labud navodi i da bilježi rast prodaje sredstava za čišćenje kućanstava. Dodaje i kako proizvoda za higijenu doma ima dovoljno i na skladištima i u tom segmentu mogu zadovoljiti sve potrebe kupaca i potrošača i u uvjetima povećane potražnje.

Cijene svih proizvoda, i dezinfekcijskih i onih za čišćenje kućanstva, ostale su iste unatoč rastu cijene određenih sirovina, navodi se u priopćenju tog vodećeg hrvatskog proizvođača deterdženata i sredstava za čišćenje.