Proizvodi čapljinske Laste i na policama u Sloveniji

Lasta dnevno može proizvesti i do 2,5 milijuna komada keksa, a godišnji kapacitet tvornice trenutno je 13.000 tona

Nakon manje od godinu dana otkako je ponovno otvorena, tvornica keksa i vafla Lasta u Čapljini bilježi odlične reakcije potrošača, njihovi pojedini proizvodi već su postali lideri na tržištu, a od sljedećega tjedna moći će se naći i na policama trgovačkih centara u Sloveniji.

Lasta dnevno može proizvesti i do 2,5 milijuna komada keksa, a godišnji kapacitet tvornice trenutno je 13.000 tona. S obzirom na to da su “Lasta keksi” krenuli na tržište u veljači prošle godine, a “Lasta vafli” tek na jesen, iz te tvornice kažu kako su izuzetno zadovoljni reakcijom tržišta.

“Neke kategorije kao što su štrudle i krem štapići nadmašili su naša očekivanja i planove. Pa prema tome, možemo očekivati daljnji rast Lasta udjela na tržištu”, kazali su u razgovoru za Fenu iz čapljinske tvornice i dodali kako su im kupci potvrdili svoje zadovoljstvo time što su pojedini Lasta keksi postali lideri na tržištu.

Naglašavaju i kako, nakon manje od godinu dana, ne mogu govoriti o velikim prihodima jer je, navode, godina iza njih uključivala finalizaciju investicije u proizvodnju, pozicioniranje proizvoda na tržište i marketinška ulaganja. Napominju ujedno kako je prema prvim brojkama i strateškim planovima za duže razdoblje Lasta na dobrom putu da postane najznačajniji element Violeta prometa.

Kad je u pitanju izvoz, ističu kako je prirodno da su se “Lasta” proizvodi nakon BiH ponudili zemljama u regiji, jer je i povijesno to “Lastino stanište”. “Od početka rujna proizvode Laste moguće je kupiti na tržištu Hrvatske. Nakon toga Lasta se proširila na tržište Crne Gore, a od sljedećega tjedna proizvodi će biti dostupni i na policama trgovačkih centara u Sloveniji. Cilj nam je širenje i dalje u EU i to najprije na tržište Austrije”, rekli su iz Laste.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!

Prethodni članakInvestiranje u održivost: Regulativa je neumoljiva, a promjena nužna
Sljedeći članakBAT šestu godinu zaredom proglašen najboljim globalnim poslodavcem