Zvonimir Šćurec novi je predsjednik Uprave, a Ivan Perković član Uprave

Nadzorni odbor Ralu logistike donio je odluku o imenovanju dosadašnjeg člana Uprave kompanije zaduženog za logistiku Zvonimira Šćureca za novog predsjednika Uprave tvrtke koji na novu dužnost stupa s danom 15. siječnja 2013., izvijestili su iz ove logističke kompanije.

Istovremeno, za novog člana Uprave dolazi Ivan Perković, dosadašnji direktor financija, IT-a i nabave za Ralu Grupu, dok Štefica Mesaroš i dalje ostaje u Upravi.

Odluka NO uvjetovana je brzim razvojem kompanije, odnosno ulaskom u drugu fazu razvoja koju će obilježiti daljnje širenje poslovanja, preusmjeravanje fokusa s transporta na logistiku kao i veće investicije u logističkom segmentu, u okviru kojeg Šćurec ima dugogodišnje iskustvo i brojne uspješne projekte, pojašnjava se u priopćenju.

Čelnu poziciju u tvrtki Šćurec preuzima od Renata Radačića koji je tijekom posljednje tri godine uspješno pozicionirao tvrtku u segmentu hladnog lanca, osnovao tvrtke u regiji te etablirao poslovanje na području cijele Europe i Rusije.

To je rezultiralo visokim rastom prihoda pa su u 2012., nakon samo tri godine poslovanja, zabilježeni prihodi Grupe od gotovo 200 milijuna kuna te rast veći od 50 posto u odnosu na godinu ranije. Radačić će u Ralu logistici biti zaposlen do 31. ožujka 2013. do odlaska na novu poziciju izvan sustava tijekom čega će, kako se navodi, raditi na dovršetku projekata koje je započeo.

Šćurec je dosad u Ralu logistici bio zadužen za planiranje, organizaciju i upravljanje svim prodajnim i promotivnim aktivnostima, a prije dolaska u kompaniju bio je zaposlen na top management pozicijama.

Tako je od 2007. do 2011. bio član Uprave Francka te glavni Operativni direktor za logistiku, prodaju, marketing, proizvodnju i nabavu.

Prije toga, od 1996. godine, radio je u Zagrebačkoj pivovari gdje je od 2005. do 2007. bio predsjednik Uprave te je u tom razdoblju doprinio razvoju novog prodajnog i distribucijskog modela te implementaciji najbolje svjetske prakse u proizvodnji i logistici.

Novi član Uprave Ivan Perković uspješnu karijeru započeo je u PriceWaterhouseCoopersu gdje je radio od 2003. do 2010. godine.

Ralu logistici se pridružio prije tri godine tijekom čega je dao značajan doprinos u području integracija i projekata akvizicija kao i u definiranju strateških smjernica te rukovođenju ključnih projekata, navodi se u priopćenju.