Hrvatska gospodarska komora organizira zajednički nastup hrvatskih prometnih poduzeća na najvećem međunarodnom sajmu prijevoza, špedicije i telematike Transport & Logistic, München 2013, koji će se održati od 4. do 7. lipnja u Münchenu, izvijestili su iz HGK.

S obzirom na to da će se sajam održati u mjesecu uoči ulaska Hrvatske u EU, 6. lipnja u 13 sati predviđen je “Hrvatski dan” na kojem će se, sinergijom tvrtki koje izlažu uz prigodni domjenak, predstaviti prometno-logistički sustav Republike Hrvatske.

Tema Hrvatskog dana na sajmu u Munchenu je “Hrvatska – prometna veza  EU sa svijetom”.

Iz HGK ističu kako ovaj sajam ima veliku važnost u globalnom smislu i na njemu se hrvatski gospodarstvenici prometnih djelatnosti tradicionalno organizirano predstavljaju širem međunarodnom tržištu.

Na sajmu će nazočiti hrvatske tvrtke HŽ Cargo, Zagrebtrans i Transagent. Svoju su prisutnost najavili Dan Simonić, pomoćnik ministra u Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, te Petar Uzorinac, generalni konzul RH u Münchenu.

Naglasak ovogodišnjeg sajma je pomorska logistika, pakiranje u prijevozu, cestovna prijevozna sredstva, željeznički promet, osiguranje skladišta, prijevozna sredstva na tračnicama, zračni promet, organizacija i uređenje skladišta, sistemi kombiniranog prometa, špedicije, terminali, logistički sistemi za luke i pomorski promet, cestovni prijevoznici, istraživanje i razvoj, logistički sistemi za zračni promet, komunikacijski sistemi, kurirska služba, upravljanje prijevozom, prijevoz energije, consalting/logistic, uređenje benzinskih crpki, logistički centri, sigurnosni sistemi, IT/telematika, istraživanje i razvoj, sustavi podataka, teretni centri itd.