Osječka logistička kompanija povećala flotu na 115 vozila, no već u srpnju kreće u velik iskorak u druga poslovanja.

“U 10 novih kamiona s hladnjačama uložili smo 12 milijuna kuna. Do kraja godine planiramo kupnju još 20 takvih kamiona. Krajem prošle godine otvorili smo poslovnicu u Zagrebu. Potpisali smo IPARD ugovor i u srpnju krećemo s probnom preradom voća i povrća u prirodne sokove. Osnovali smo sestrinsku tvrtku Ricardo Energija i do lipnja ćemo pustiti u rad dvije solarne elektrane”, za Poslovni dnevnik kratko je sažeo novosti u poslovanju Darko Rimac, član Uprave i suvlasnik osječke kompanije Ricardo, specijalizirane za distribuciju, logistiku i skladištenje.

U prvoj fazi proširenja voznog parka, Ricardo je zaposlio 12 vozača. “Novim kamionima moći ćemo proširiti obujam posla, između ostalog i u lukama Rijeka i Kopar iz kojih razvozimo robu diljem Europe”, kaže Rimac.

Ricardov vozni park trenutno broji 115 vozila. Nakon Slavonije i Dalmacije, na zagrebačkom području su od kompanije Meggle preuzeli dio voznog parka i sada za njih i tamo vrše mikrodistribuciju. Otvaranjem poslovnice u Zagrebu, lani u listopadu, otvorili su deset novih radnih mjesta i kupili devet kamiona.

“Uz obnovljene ugovore s postojećim partnerima, potpisali smo ugovor s Konzumom za koji obavljamo kompletan transport za regiju Istok. Za Franck radimo kompletnu logistiku na području Slavonije. Naši su skladišni kapaciteti trenutno 95% popunjeni”, kaže Rimac i dodaje kako Ricardo sada zapošljava 150 djelatnika.

Gradnjom novog objekta u Dardi, Ricardo je 2011. proširio poslovanje s još jednom djelatnošću koja će uskoro krenuti u realizaciju. Riječ je o preradi voća i povrća u prirodne sokove.

“Potpisali smo IPARD ugovor tako da više nema nikakvih zapreka na ovom području. Linija za preradu će biti montirana u srpnju kada ćemo početi s probnom proizvodnjom”, kaže Rimac i dodaje kako je ukupna vrijednost pogona dva milijuna kuna od čega će od IPARD-a dobiti povrat od 50 posto.

Inače, Ricardo je nedavno kupio još četiri hektara poljoprivredne površine pa će imati šest hektara voćnjaka jabuka i devet hektara voćnjaka šljiva. (Poslovni dnevnik)