Tvrtka Mediterra Natura d.o.o. Zagreb, koja se bavi izvozom i distribucijom hrvatskih i regionalnih vina te srodnih prehrambenih proizvoda po prvi puta je realizirala izvoz Plavca Malog finskom monopolu Alko (državni uvoznik i distributer alkoholnih pića za čitavu Finsku), temeljem osvojenog tendera.

Telus kvalitetno-1Time je u marketinškom smislu otvoren put za promociju i plasman ostalih hrvatskih vina na tržište Finske, ali i utjecaj na turistički marketing Hrvatske kao poželjne eno-gastro destinacije.

“Mediterra Natura d.o.o. specijaliziranu za izvoz hrvatskih i regionalnih vina i ostalih srodnih delikatesnih prehrambenih proizvoda u zemlje EU, Japan, Kinu i SAD, te međunarodnu Udrugu Mediterra koja je najveća u regiji i broji preko 70 najznačajnijih vinara regije i proizvođača srodnih prehrambenih proizvoda. Djelujemo kao jedinstveni „one stop shop“ – najširi izbor vina i srodnih delikatesnih proizvoda u Hrvatskoj i Balkanu, u različitim rangovima cijene i kvalitete, ali s jednom temeljnom dodanom vrijednošću – kupac dobiva najbolje rješenje za vlastiti novac u smislu optimalnog prijedloga sorti, proizvođača, brandova, cijena, geografske lokacije, nagrada, kvalitete, pratećih troškova, itd. Mi također pokrivamo sva logistička pitanja u vezi izvoza vina: dokumente i kemijske analize, transport i najbolje cijene transporta robe dostavljeno sve do Vaših vrata. Vjerujemo da se pojedinim uvoznicima više isplati ovakav pristup suradnje s jednim svojevrsnim agentom jer štedi novac, vrijeme i energiju,”, rekao je Domagoj Nobilo, direktor Mediterra Natura,

Izvezen je Telus Plavac Mali proizvođača OPG Anđelko Arambašić iz Orebića na Pelješcu.

To je prva od više isporuka koje se očekuju u kontinuitetu od najmanje tri godine prema pravilima Alko monopola. Telus je uvršten u glavnu kategoriju vinske ponude i ujedno je pobijedio vina nekoliko domaćih proizvođača plavaca koji su tom prilikom također konkurirali na spomenutom tenderu.

Telus je tijekom kolovoza ušao redovnu distribuciju po Alko shopovima u cijeloj Finskoj i dio je tzv. “main product” grupe što znači da ukoliko prodaja vina bude bila zadovoljavajuća, postoji mogućnost da se na policama zadrži trajno.

“Zbog našeg specifičnog know-how alata i dosadašnjeg velikog iskustva za međunarodnim poslovima vezano za vino, glede izvoznih procedura, logistike, carinjenja, marketinga i sl. otvoreni smo za suradnju s ostalim hrvatskim i regionalnim vinarijama koje su zainteresirane za otvaranje stranih tržišta”, zaključuje Nobilo