Predsjednik Uprave Podravke te čelnik Udruge dobavljača Agrokora Marin Pucar izjavio je uoči sjednice Privremenog vjerovničkog vijeća Agrokora, kako proces postizanja nagodbe neće biti ni lagan niti brz te poručio kako je koprivnička kompanija već iskazala ambiciju za Ledo i na to gleda kao prirodnu mogućnost koja joj se otvara.

Privremenom vjerovničkom vijeću na današnjoj sjednici izvanredna uprava Agrokora treba predstaviti prijedlog strukture nagodbe.

“Očekujemo rješenje koje bi prvenstveno trebalo biti prihvatljivo svima”, rekao je Pucar u intervjuu Media servisu o nagodbi, dodavši kako to “sigurno da to neće biti niti lagan niti brz proces”.

“Puno je interesa, puno je interesnih skupina. Trud koji smo svi dali u ovom procesu nam kazuje da bi trebali svi napraviti neki kompromis i na taj način doći do najboljeg rješenja za sve u ovom procesu. S jedne strane izvanredna uprava je imala puno pritisaka od svih dionika, interesnih skupina, koji su bili vezani uz Agrokor na razne načine. Nije bilo lako taj proces odrađivati. Rekao bih da su negdje na pola puta cijelog tog procesa”, izjavio je.

Izrazio je uvjerenje da će kroz komunikaciju i suradnju uspjeti naći model da se u krajnjoj fazi postizanja nagodbe pronađe rješenje koje bi bilo najmanje loše za sve.

Na pitanje je li Podravka zainteresirana za neku od tvrtki iz koncerna Agrokor, poput Leda, Pucar je odgovorio da je Podravka već bila iskazala ambiciju za Ledom kada je na čelu kompanije bio Zvonimir Mršić i u budućnosti je to neka prirodna mogućnost koja se otvara.

“Ono što je danas bitno je da budući procesi koji se budu odvijali bi trebali biti procesi u interesima nacionalnog gospodarstva i njegove konkurentnosti na globalnom tržištu. U tom vidu Podravka vidi svoju mogućnost i povezivanja kompletne hrvatske prehrambene industrije – da kompanije koje imaju najveći sinergijski efekt na nacionalno gospodarstvo budu te koje će integrirati pojedine kompanije koje budu pojavljivale na tržištu”, istaknuo je.

Dodao je međutim da je u ovom trenu još o tome prerano govoriti. “Podravka iskazuje svoju ambiciju, kad dođe vrijeme, onda ćemo znati pod kojim uvjetima bi se to moglo ostvariti i tada Podravka sigurno želi biti aktivni sudionik tih procesa”, rekao je između ostaloga Pucar. (SEEbiz/Hina)