ledo-sladoled-midiZamrznuta jela, sladoled i zamrznuto tijesto od Leda ocijenjeni su najkvalitetnijima na tržištu

Ledo je najkvalitetniji brend sladoleda prema mišljenju 83,8 posto ispitanika koji su sudjelovali u Qudal – QUality meDAL istraživanju kvalitete.

U okviru istraživanja, u kojem se mjere isključivo i samo zadovoljstvo građana kvalitetom, Ledo je osvojio prva mjesta u svim mjerenim “zamrznutim” prehrambenim kategorijama – zamrznuta jela, sladoled i zamrznuto tijesto.

U kategoriji “sladoledi” čak 83,8 posto ispitanika glasovalo je za sladolede “Ledo” kao apsolutno najkvalitetnije na hrvatskom tržištu. “U cijelom sustavu Qudal istraživanja za godinu 2011/2012 niti jedan drugi proizvod, usluga ili tržišna marka, u svih 200 ispitanih kategorija, nije uspjela osvojiti ovako visoku preferenciju i tako uvjerljivo ostvarenu pobjedu”, navode iz Qudala.

Ledo je osvojio uvjerljivu pobjedu i u kategoriji “Zamrznuto tijesto” s 39,2 posto glasova, čime je, kako navode iz Qudala, osvojio 18 puta više glasova od drugoplasiranog.

U kategoriji “Zamrznuta jela” Ledo je kao prvoplasirani osvojio 33,7 posto glasova, što je tri puta više od drugoplasiranog ponuđača na hrvatskom tržištu. “Ovdje je riječ o novoj vrsti proizvoda na hrvatskom tržištu te se potrošači još upoznaju s prednostima zamrznute hrane kao takve, što ovaj uspjeh pretvara u stvarnu potvrdu Leda kao benchmarka na tržištu”, navodi se u komentaru istraživanja.

Istraživanje kvalitete Qudal, koje je proveo međunarodni Centar za istraživanje tržišta GfK, provodi se u skladu s odredbama ‘Međunarodnog kodeksa za provedbu tržišnih i društvenih istraživanja’, koji su donijele Međunarodna trgovačka komora (ICC) i Svjetska udruga istraživačkih stručnjaka (ESOMAR), zaključuje se u priopćenju.