Danas je 98 zaposlenika tvrtke Nestlé Adriatic krenulo na virtualnu šetnju svijetom bilježeći dnevni broj ostvarenih koraka s ciljem da svaki dan prehodaju sve više.

gcc-logoTime su se pridružili najvećoj svjetskoj inicijativi za promicanje zdravlja na radnom mjestu – Global Corporate Challenge (GCC) – u kojoj ove godine sudjeluje ukupno 180.000 zaposlenika iz 1500 tvrtki diljem svijeta, izvijestili su iz ove prehrambene kompanije. Cilj GCC inicijative je motivirati zaposlenike na kretanje i tako smanjiti zdravstvene rizike povezane sa sjedilačkom prirodom većine današnjih poslova.

Tako će zaposlenici Nestlé Adriatica tijekom narednih 16 tjedana pokušati ostvariti dnevni cilj od najmanje 10.000 koraka, prateći svoj napredak uz pomoć pedometra (brojača koraka).

“Prošle godine zaposlenici Nestléa u regiji prehodali su 149.587 kilometara u tri mjeseca, odnosno obišli Zemlju 3,7 puta. Iako govorimo o impresivnim udaljenostima, ove godine želimo biti još bolji”, izjavila je Anja Mudrić, koordinator za sigurnost, zdravlje i okoliš tvrtke Nestlé Adriatic.

“Sve više ljudi živi sjedilačkim životom, ali ujedno shvaćaju da trebaju preuzeti brigu o svom zdravlju u čemu Nestlé želi pomoći svojim zaposlenicima. GCC inicijativa je prepoznata kao idealan početak. Podrška visokog menadžmenta koji i sam sudjeluje u ovoj inicijativi pokazuje namjeru kompanije da utječe na poboljšanje zdravlja svojih zaposlenika kao i povećanje njihovog zadovoljstva na poslu”, dodaje Mudrić.

Podaci iz proteklih inicijativa su ohrabrujući. Naime, prema GCC izvješću iz 2011. godine 51 posto sudionika izjasnilo se da im je aktivno sudjelovanje u ovoj inicijativi pomoglo u borbi protiv stresa te pozitivno utjecalo na kvalitetu sna. Uz to, u sklopu inicijative svaki je sudionik prosječno smanjio svoju tjelesnu težinu za 4,5 kg.