rio mare1Rio Mare, kao jedan od vodećih proizvođača konzervirane tune ove godine obilježava 50 godina postojanja. Tom prigodom predstavljeni su recepti koje preporučuje Kevin Costner, zaštitno lica Rio Mare branda koji voli Italiju i njene vrijednosti, uključujući i dobru hranu, a također se zalaže i za održivost prirodne ravnoteže, baš kao i brend Rio Mare.

Da bismo dobro živjeli, treba birati isključivo kvalitetne proizvode i pri tom biti odgovoran prema okolišu što su osnovna načela projekta “Odgovorne kvalitete”.

Navedeno je još važnije u prehrambenoj industriji gdje su zdravlje i dobrobit ključne vrijednosti. Odgovorna kvaliteta predstavlja potpuni koncept kvalitete te je odgovorno razvijen duž cjelokupne proizvodne linije od trenutka ulova ribe, pa sve do serviranja na stol. Ovo je izbor koji potvrđuje i vrednuje dugogodišnje napore kompanije te pokazuje smjer u kojem će se razvijati.

Nutricionisti danas savjetuju jedenje ribe barem dva puta tjedno kako bi prehrana koristila zdravlju i da bi bila uravnotežena i zdrava. Naime, 100 grama tunjevine u maslinovu ulju zadovoljit će približno 20% dnevnih potreba odrasle osobe za fosforom, koji kontrolira ravnotežu živčanog sustava, te zajedno s kalcijem pridonosi zdravlju kostiju i zubiju.

Rio Mare tuna bogata je vitaminima B12 i vitaminom PP koji omogućuju pretvaranje hranjivih tvari u energiju. Meso Rio Mare tune najbogatiji je izvor bjelančevina, a omega-3 masne kiseline smanjuju rizik od debljine.

Dobro jesti ne odnosi se samo na odabir kvalitetnih namirnica i njihovo kombiniranje, već i na dijeljenje s drugima, što je važan dio zdravog načina života, jačanje užitaka i poticanje zajedničkih druženja, vrijednosti koje odlikuju talijansku tradiciju.

Rio Mare 50 godina stiže na stolove milijuna potrošača u Italiji i ostatku svijeta te ulaže maksimalne napore kako bi zadovoljio potrebe potrošača, donoseći od mora do stola istinski doživljaj Italije koji kombinira užitak vrhunske namirnice, tradicionalne kuhinje te jedinstveni okus i kvalitetu Rio Mare proizvoda.

Recepte s tunjevinom Rio Mare možete pronaći na internet stranici.