Tvrtka Šafram otvara novu halu vrijednu 1,5 milijuna kuna.

Tšaframvrtka Šafram d.o.o. vodeći je domaći proizvođač začina te jedini hrvatski proizvođač začinske paprike. Poduzeće posluje na dvije lokacije – na mjestu sjedišta firme u Zagrebu i u Turanovcu u općini Lukač, gdje je otkupna stanica za svježu začinsku papriku te pogon za proizvodnju, preradu i skladištenje paprike.

Zahvaljujući EU sredstvima, u posljednje dvije godine ta je tvrtka povećala svoje kapacitete, što je omogućilo proširenje asortimana, otvaranje novih radnih mjesta, ali i nova ulaganja.

Danas, 2. listopada, u Turanovcu će svečano biti otvorena nova proizvodna hala tvrtke Šafram d.o.o.

Riječ je o investiciji vrijednoj 1,5 milijuna kuna, a sufinancirana je iz pretpristupnog programa EU IPARD – mjera 103. Projektnu prijavu radila je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, a za Šafram ovo nije prvi projekt financiran iz IPARD programa.

Tvrtka je 2012. godine u sklopu EU projekta vrijednog 4,31 milijun kuna cjelokupnu proizvodnju, preradu i pakiranje začina, sušenog voća i povrća te sredstava za konzerviranje iz Zagreba preselila u Turanovac, gdje je otvoren novi proizvodni pogon. Novom investicijom tvrtka planira povećati proizvodnju i plasman robe na domaće, ali i inozemna tržišta. (glas-slavonije.hr)