niederegger-klassiker-200gTvrtka Salvia je orijentirana na proizvode iz premium kategorije pa tako i kod asortimana pralina.

Brendovi koje zastupaju u ovoj kategoriji su Guylian, Chocolat Frey, Duc d’O i Baci (Perugina), koji su široko dostupni u maloprodaji te se nalaze na policama većine trgovačkih lanaca, dok je Niederegger brend koji je strogo selektivno distribuiran na najbolja prodajna mjesta trgovačkih lanaca Konzum i Mercator.

O udjelima na tržištu iz Salvije ističu kako premium proizvodi ciljaju samo jedan uži segment potrošača tako da su tržišni udjeli relativno mali (npr. Guylian cca 2%).

Trgovcima preporučuju svoje praline jer privlače potrošače više kupovne moći, omogućuju im prodaju uz više maloprodajne marže te ih diferenciraju od diskontno orijentirane konkurencije.

Potrošači cijene ove proizvode prvenstveno zbog zadovoljstva koje pružaju okusi pralina proizvedenih iz najboljih sastojaka po tradicionalnim recepturama renomiranih proizvođača.

“Svi naši principali za svaku sezonu pripremaju mnoštvo novosti u pogledu novih prigodnih pakovanja i novih receptura. Cjenovne akcije većinom organiziramo u posljednjem tromjesečju godine”, navodi Mirko Bašić, Prokurist.