Serengeti, IT tvrtka koja pruža usluge razvoja složenih poslovnih programskih rješenja, i Besplay Adria, startup koji je razvio RedAI aplikaciju temeljenu na primjeni umjetne inteligencije u retail industriji, danas su potpisali ugovor kojim tvrtka Serengeti preuzima dio vlasništva RedAI aplikacije. Najavljena je i suradnja s tvrtkom Tricentis koja razvija napredna rješenja za automatsko testiranje softvera.

“U posljednjih nekoliko godina primjena IT tehnologija i naprednih programskih rješenja u retail sektoru pronalazi sve više primjena pa tako i njihova potreba za pouzdanim IT partnerom koji ih može podržati. Suvlasništvom u RedAI aplikaciji želimo podržati njen daljnji razvoj i općenito primjenu tehnologije umjetne inteligencije i strojnog učenja u retail sektoru”, izjavio je Goran Kalanj, izvršni direktor Serengetija.

“Danas ste imali priliku vidjeti kako su naši klijenti lideri u svojim industrijama, što potvrđuje i danas predstavljena suradnja s tvrtkom Tricentis čija je kvaliteta i uspjeh prepoznata od strane nezavisnih institucija Gartner, Forrestera i IDC. Želimo i RedAI aplikaciju učiniti dostupnom liderima na tržištu zapadne Europe.”

Novu suradnju je komentirao i Domagoj Boršić, direktor tvrtke Besplay Adria: “Izuzetno nam je drago da započinjemo poslovnu sinergiju sa Serengetijem, koji je etabliran na hrvatskom tržištu kao jedna od vodećih IT tvrtki. Obzirom da je i RedAI rješenje 100% made in Croatia, drago nam je što će dvije hrvatske tvrtke u budućem periodu nastojati RedAI komercijalno pozicionirati izvan naših granica, kao i kontinuirano tehnološki unaprijeđivati samo rješenje u godinama pred nama. FMCG/CPG je primarna industrija gdje se RedAI pokazao kao ‘must have’ proizvod za vodeće tvrtke unutar te branše, ali cilj nam je i u drugim industrijskim nišama ponuditi komplementarna digitalna rješenja i unaprijediti njihovo poslovanje.”

Opisao je malo detaljnije i samu aplikaciju: “RedAI je aplikacija koja donosi trenutne rezultate na vašem uređaju u korelaciji s vašim prethodno definiranim KPI-jevima. Korisnik fotografira policu ili hladnjak mobilnim uređajem ili tabletom s jednostavnim smjernicama ugrađenim u aplikaciju. AI softver otkriva, obrađuje i klasificira svaki SKU koji je prethodno definirao klijent te isporučuje rezultate korisniku na licu mjesta i menadžerskom timu i uspoređuje usklađenost s utvrđenim KPI-jem ili uvjetima ugovora s pojedinim retail-erom.”

Korona kriza je možda najviše utjecala na retail sektor na način da su se morali brzo digitizirati i zato je važno da budu što agilniji i produktivniji. Važan faktor u procesu su prodajni predstavnici kojima je cilj što bolje pozicionirati svoj proizvod na polici i istovremeno obići što više prodajnih mjesta. Upravo inovativno rješenje, aplikacija RedAI, koja se temelji na primjeni vrlo sofisticirane tehnologije umjetne inteligencije omogućuje analizu polica i hladnjaka u svega nekoliko sekundi. Na ovaj način se posao obavlja brže, prodajni predstavnik je u mogućnosti obići više prodajnih mjesta, a eliminirana je ljudska pogreška.

Preuzimanjem dijela vlasništva u RedAI aplikaciji Serengeti je postao ekskluzivni partner Besplay Adrie te će podržati ovu startup tvrtku u daljnjem razvoju aplikacije kao i njenom predstavljanju na stranim tržištima. Sljedeći korak u razvoju aplikacije je 3D mapiranje proizvoda unutar aplikacije što zahtjeva daljnju primjenu naprednih i modernih tehnologija. Osim tehnološkog razvoja, suradnja uključuje i predstavljanje RedAI aplikacije na stranim tržištima. Serengeti je prisutan već niz godina na tržištu zapadne Europe i dokazao se kao pouzdan partner digitalne transformacije,stoga ne čudi nova suradnja s još jednim tržišnim liderom tvrtkom Tricentrisom.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!