DLG, krovna europska organizacija po pitanju prehrane i agrikulture, dodijelila je nova priznanja proizvodima mliječne industrije Vindija, priopćeno je iz te tvrtke.

Varaždinska tvrtka Vindija dobila je šest novih medalja za kvalitetu svojih proizvoda koje dodjeljuje njemački DLG (Deutsche Lebensmittel Gesellschaft) kao najprestižnija europska institucija za testiranje kakvoće prehrambenih namirnica.

Visoke hranjive vrijednosti, vrhunski okus i provjereno domaće porijeklo mesnih prerađevina koje se proizvode pod gastronomskim markama Cekin, Vindon i Rozeto tako su prepoznati i od strane te ugledne organizacije koja kvalitetu ispituje na čak 800 različitih načina, ističu iz Vindije.

Zlatna DLG medalja pripala je dimljenim Gurmanika hrenovkama koje donose ukusnu kombinaciju pilećega i purećega mesa, a najsjajnije medalje pripale su i purećoj posebnoj kobasici te Royal šunki s vlascem.

Srebrno odličje osvojila je pureća posebna kobasica začinjena paprikom te pileća jetrena pašteta Vila&Vili, a među prerađevinama od crvenog mesa koji nose oznaku brenda Rozeto svojom se kvalitetom istakao Rozeto jeger te također osvojio medalju srebrnog sjaja, ističu iz Vindije.