Zoo City prikupio tonu hrane za napuštene životinje u Dalmaciji

Riječ je o prvoj akciji poticanja odgovornosti prema životinjama u Dalmaciji

Zoo City, nacionalni lanac trgovina s proizvodima za kućne ljubimce, dodijelio je rekordnu donaciju pseće i mačje hrane u iznosu od jedne tone Šibenskoj Udruzi mladih iz Šibenika, koja na šibenskom području djeluje kroz sustav privremenog udomljavanja napuštenih životinja, a umrežena je sa svim sličnim udrugama na području Dalmacije, od Zadra do Dubrovnika, priopćeno je iz Zoo Cityja.

Trotjedna akcija Zoo Cityja i trgovačkog centra Dalmare, prva akcija u Dalmaciji koja poziva na odgovorno ponašanje prema životinjama, uvelike popraćena na društvenim mrežama, postigla je velik uspjeh: građani Šibenika prikupili su 200 kg pseće i mačje hrane ostavljajući poslastice i konzerve u posebnoj košari u trgovini, dok je sama tvrtka donirala 800 kg hrane.

Kujica Bo uz pomoć objave na Zoo City Facebook profilu dobila je novi dom u Zadru i novu odgovornu vlasnicu. Apelu za odgovorno ponašanje pridružila se i Šibenčanka Antonija Blaće.

Donacija je predstavnicima navedene Udruge dodijeljena u šibenskoj poslovnici u trgovačkom centru Dalmare, uz prisustvo mnogih šibenskih vlasnika kućnih ljubimaca te napuštenih pasa, štićenika Udruge koji traže dom.

“Zahvaljujemo Zoo Cityju koji je pokazao veliku društvenu odgovornost prema problemu napuštenih životinja u Dalmaciji. Osim Šibeniku, i drugim gradovima je potrebna pomoć, tako hrana uskoro putuje prema Društvu za zaštitu životinja Dubrovnik koji skrbe za 400 pasa i 200-njak mačaka, a nemaju nikakvih sredstava ni podršku. U Šibeniku ima mnogo ljubitelja životinja, a sada napokon imamo priliku organizirano djelovati”, oduševljena je Maja Šintić, predstavnica Udruge ŠUM.

Zoo City će, kao najrašireniji hrvatski lanac trgovina za kućne ljubimce, nastaviti svoj humanitaran rad i zalaganje za odgovorno ponašanje prema životinjama diljem zemlje, navodi se u priopćenju.

Prethodni članakIstraživanje: Najtipičniji hrvatski proizvodi kulen i Bajadera
Sljedeći članakŠest novih DLG medalja za Vindijine proizvode