Na Trgovačkom sudu u Rijeci odobreno je sklapanje predstečajne nagodbe između trgovačke kuće Puljanka d.d. i Vjerovnika sukladno Planu financijskog restrukturiranja.

puljanka_danas midiNavedena vijest priželjkivani je rasplet procesa, s obzirom na to da su vjerovnici Društva na ročištu u srpnju 2014. godine prihvatili predstavljeni plan financijskog i operativnog restrukturiranja.

Sklapanjem predstečajne nagodbe završen je proces započet blokadom računa tvrtke u kolovozu 2013. godine, tada pod upravljanjem dijela bivših dioničara tvrtke.

U međuvremenu je u travnju 2014. godine Puljanka d.d. doživjela promjenu vlasničke strukture kada je zagrebačka tvrtka CCS d.o.o. preuzela 51% dionica i postala najveći pojedinačni vlasnik dionica Puljanke d.d.

Promjenom vlasničke strukture, nadzornog odbora i uspostavljanjem nove upravljačke strukture tijekom 2014. godine uslijedio je niz strateških i operativnih odluka, s naglaskom na mjere restrukturiranja.

Provedeni procesi i odluke rezultirali su normalizacijom poslovanja tvrtke, smanjenjem operativnog gubitka kompanije te zaustavljanjem pada prometa i rastom prodaje.

Uspješnost provedenih odluka vidljiva je već i tijekom 2014. godine kada je operativni gubitak smanjen 77% u odnosu na 2013. godinu. U prva dva mjeseca 2015. godine Puljanka je ostvarila 11% viši prihod od prodaje u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, dok su troškovi u istom razdoblju niži 11%, što je dovelo do smanjenja operativnog gubitka od 55% u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

“Postignuti rezultati ishod su poslovne strategije na kojoj temeljimo optimistične najave za naredno razdoblje. Sklapanje predstečajne nagodbe još je jedan, rekao bih ključan, korak u procesu normalizacije poslovanja. Puljanka d.d. danas ima jasnu poslovnu viziju i strategiju kojom želimo vratiti ugled i osigurati dugoročan poslovni uspjeh. Kao jedna od najstarijih, a ujedno i najvećih trgovačkih kuća u Istri, želimo biti partner domaćim proizvođačima koji će kupcima nuditi svoje najkvalitetnije proizvode upravo na policama trgovina Puljanke”, istaknuo je Predrag Đorđević, predsjednik nadzornog odbora Puljanke d.d.

Maloprodajna mreža Puljanke d.d. danas broji točno 59 objekata, najvećim dijelom na području grada Pule, ali i u prigradskim naseljima, općinama, istarskim turističkim kampovima i naseljima te gradovima Vodnjanu, Rovinju i Balama. Jedna od ključnih strateških smjernica razvoja tvrtke u narednom razdoblju je otvaranje novih poslovnica na novim, sustavno odabranim lokacijama diljem Istre.