sobocan interijeri panoramaTvrtka iz Murskog Središća snažno je iskoračila na globalno tržište te je svojim kreativnim i cjelovitim pristupom, koji ne nudi samo kvalitetne proizvode nego cjelokupna rješenja, postala regionalni lider sa sve jačim referencama i na zahtjevnim svjetskim tržištima

Tvrtka SOBOČAN-interijeri ubraja se u sam vrh europskog tržišta proizvodnje namještaja i opreme višeg kvalitativnog razreda za poslovne i prodajne prostore. Zahvaljujući jasnoj viziji vodstva tvrtke, proizvodima i uslugama jedinstvene kvalitete te kontinuiranim ulaganjima u suvremenu tehnologiju i inovacije, tvrtka se pozicionirala kao regionalni lider za proizvodnju regalnih sistema i razvoja store i shop koncepata i njihovoj cjelokupnoj provedbi.

Bogati asortiman obuhvaća različite vrste regalnih sustava, POS stalaka, vitrina i displeja koji se po narudžbi proizvode od drveta, metala, inoksa, mineralnih materijala (Corian, Kerrock, Samsung Staron), stakla, akrilnog stakla i drugih srodnih materijala.

lead1“Konstantno smo ulagali u proizvodnju i tehnologiju s kojom danas radimo proizvode daleko kvalitetnije od uvoznih, tako da praktički pokrivamo cijelo tržište regije”, ističe Franjo Sobočan, osnivač i direktor tvrtke.

Poduzeće ostvaruje više od 50 posto prihoda plasmanom svog namještaja i opreme na inozemna tržišta pri čemu najznačajniju suradnju ostvaruje sa zemljama njemačkog govornog područja – Njemačkom, Austrijom i Švicarskom te ostalim zemljama zapadno-europskog tržišta.

Tvrtka svojim regalnim sistemima i pripadajućom opremom oprema vodeće trgovine maloprodaje u regiji, a među kupce SOBOČAN-interijera spadaju Konzum, INA, De Rigo, Mercator, Pet centar, ZOO HOBBY i mnogi drugi.

police“U segmentu non-food opreme, posebice u rješenjima za dućane sportske opreme, najjači smo u regiji”, ističe Sobočan te poručuje kako uspjeh tvrtke počiva na predanom radu i proaktivnom nastupu na tržištu. Voditelj marketinga i prodaje, Damir Vragović, s ponosom dodaje kako je oprema proizvedena u SOBOČAN-interijerima iz Murskog Središća isporučena u Berlin, Frankfurt, Beč, London, Milano, Madrid, Dubai, Abu Dhabi i druge prestižne shopping destinacije.

Uz švicarski Intersport, čiji su ugovorni partner, zahtjevne su projekte realizirali za svjetske brendove poput Samsunga, Adidasa i Nikea te druge tehnički zahtjevne store koncepte i njihove dijelove na kojima se izlažu najprestižniji brendovi nakita, satova i drugih ekskluzivnih proizvoda.

CJELOVITA IZVEDBA
Stratešku su prednost SOBOČAN-interijeri izgradili na – cjelovitoj izvedbi. Od obiteljske tvrtke koja je započela kao proizvođač namještaja, u 15 godina poslovanja razvili su široku paletu jedinstvenih proizvoda i usluga koje nude svojim klijentima.

Naime, tvrtka među rijetkima u regiji ima vlastite kapacitete za vrhunsku obradu metala i drva, što nije uobičajeno za proizvođače u ovoj djelatnosti, a upravo im taj aspekt poslovanja otvara prostor za kreativnost. Njihova ponuda polazi od razvoja store i shop koncepata, dizajniranja, projektiranja i izrade prototipova, isporuke, montaže i u konačnici savjetovanja i brendiranja klijenata.

Poslovna filozofija utemeljena na zaokruženom procesu, u kojem SOBOČAN-interijeri prate svoje klijente na svim razinama, pokazala se kao dobitna formula u izgradnji dugoročnih odnosa povjerenja. “Ne bavimo se proizvodnjom i trgovanjem polica. Naš se portfelj usluga neprestano širi, a u očima inozemnih kupaca mi smo tvrtka koja nudi usluge u raznim segmentima te je u stanju osmisliti koncepte, testirati prototipove, razviti serijsku proizvodnju i pravovremeno je odaslati po cijelom svijetu”, objašnjava Vragović.

KOMUNIKACIJA U SKLADU S OPREMOM I NAMJEŠTAJEM
U dugogodišnjem poslovanju na razvijenim tržištima, vodstvo SOBOČAN-interijera dolazi u doticaj s najnovijim trendovima čija implementacija u Hrvatskoj kaska i po pet godina. Na hrvatskom tržištu dominiraju trgovačke kuće u vlasništvu međunarodnih kompanija koje dizajn razvijaju u matičnim zemljama, što predstavlja veliki izazov za domaće proizvođače opreme.

rodamarket3No, u SOBOČAN-interijerima su uvjereni kako imaju alate, kreativnost i potpuno primjenjiva rješenja koja su kvalitativno iznad razine koja se trenutno nudi na tržištu. U tom smislu nude inovativne komunikacijske platforme koje omogućavaju aktivnu komunikaciju tvrtki sa svojim kupcima dinamičnom izmjenom tema, poruka i ponuda na velikom formatu te prezentaciju novih proizvoda u vrhunskoj kvaliteti, kao što je platforma addcube.

To je modularni sustav čija veličina samog sistema ovisi o prostornim mogućnostima, željama naručitelja i samom store konceptu. Sustav je to koji osigurava uštede, jednostavan je za korištenje jer prodajno osoblje uz minimalnu edukaciju osvježava izgled trgovina na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi. “Store i shop koncepti u sve manjoj mjeri sadržavaju robu kao primarnu metodu komunikacije.

Umjesto isticanja količine proizvoda, potrebno je stvoriti doživljaj kupnje fotografijama, vizualima, glazbom i rasvjetom koja odgovara marketinškim i komunikacijskim ciljevima”, pojašnjava Vragović te dodaje kako se komunikacija putem sustava addcube reflektira u prihodima njihovih klijenata. Usluga tvrtke obuhvaća izradu sustava u skladu s ciljanim tržištem klijenta, pronalaženje odgovarajućih motiva, proizvodnju i distribuciju sustava te tisak i dostavu grafika.

INTEC CENTAR
SOBOČAN-interijeri su iskoristili sredstva iz EU fondova za povećanje svojih poslovnih kapaciteta: izgrađena je bravarska radionica i dvije nadstrešnice ukupne površine 3.200 m2 te je uređen Inovacijsko tehnološki centar – InTeC.

sobocan24photocopyrightbydarkogorenakgodarU nedostatku stručnih sajmova i konferencija koje su nerijetko orijentirane na teorijsko, ali ne i praktično znanje u proizvodnji opreme, vodstvo je odlučilo organizirati centar unutar proizvodnog kompleksa. U završnoj fazi realizacije, InTeC će uskoro postati jedinstveni prostor za održavanje edukacija i konferencija, prezentiranje najnovijih idejnih koncepata poslovnim partnerima iz inozemstva i tuzemstva kao i njihovo testiranje u proizvodnim pogonima.

“Naši klijenti ovdje mogu vidjeti nove store koncepte te ih zajedno s nama razvijati u realnom vremenu i vidjeti je li njihov dizajn primjenjiv u praksi i sukladno tome prilagođavati polazne ideje u odnosu na rješenje”, elaborira Vragović.

U InTeC-u će se usavršavati i zaposlenici SOBOČAN-interijera, a direktor tvrtke priliku vidi u povezivanju s obrazovnim institucijama naglasivši kako je InTeC mjesto gdje će srednjoškolci i studenti traženog profila moći vidjeti kako se ideje s papira prenose u stvarnost.

Strateškim planiranjem, proaktivnim pristupom u poslovanju i kontinuiranim ulaganjem u inovacije, SOBOČAN-interijeri izniman su primjer tvrtke koja je razradila svoju viziju. “U konačnici, želimo razviti kompaniju koja će čvrsto stajati i za 20 godina i biti mjesto kreativnosti i tehnologije za domaća i inozemna tržišta”, zaključuje Franjo Sobočan.